Hírek

Az önkormányzat 63 milliós tartozása

A zalai megyeszékhely közgyűlése a következő bajnoki szezon kezdetéig nem tárgyalja a ZTE támogatását!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Április végén Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere a Rangadó.hu érdeklődésére azt nyilatkozta, szeretné, ha az élvonaltól búcsúzó labdarúgócsapatot működtető ZTE FC Zrt. tulajdonosa világos, átlátható, számvitelileg adatolt jövőképet tenne le a város asztalára. Hozzátette, ezt hetek óta várják, de még mindig nem érkezett meg.

– Ha ezt a jövőképet látjuk a tulajdonostól, akkor készek vagyunk az együttműködésre. A kosárlabdában látom mi a jövő, de a fociban semmit nem látok. El kell dönteni, a tulajdonos mit akar. A városon nem múlik. Nagyon szeretjük a focit, ennek a városnak NB I-es labdarúgócsapatra is szüksége van – mondta annak idején a városvezető.

Nos, a Rangadó értesülései szerint azóta megszületett a klub rövid- és középtávú koncepciója, már csak az a kérdés, mekkora lesz az önkormányzat kötelezettségvállalása? Erre el is készült egy előterjesztés a polgármesteri hivatalban, amely a jövő heti közgyűlés napirendjén szerepelt. Igen ám, de amikor a Gyutai Csaba kezébe került a saját hivatalnokai által készített előterjesztés, és szembesült azzal, hogy az önkormányzat a saját kimutatása alapján 63 millió forinttal tartozik a ZTE FC Zrt-nek (ezt bizonyítja a Rangadó birtokába került dokumentum), levetette a témát az előterjesztések közül. Magyarul: a közgyűlés a következő bajnoki szezon kezdetéig nem tárgyalja a ZTE támogatását!

A klub költségvetése elkészült, most a városvezetés térfelén pattog a labda. Már csak az a kérdés, hogy a Gyutai által vezetett önkormányzat mikor fizeti ki a fennálló tartozást, illetve milyen kötelezettséget vállal a következő szezonra!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik