NB II

Rövidesen eldőlhet a ZTE sorsa

Csúsznak a fizetések; Vlaszák Gézát és Kocsárdi Gergelyt marasztalják.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nincs könnyű helyzetben Nagy Ferenc, a ZTE FC elnöke. A klub az elmúlt szezon során megmenekült ugyan a teljes összeomlástól, de sok éves sikeres szereplést követően a csapat kiesett az első osztályból.

– Az biztos, hogy a jövőben tőkeerősebb, biztonságosabb anyagi háttérre lesz szűkség – mondta az elnök a zalasport.hu oldalon. – Ez ügyben folynak a tárgyalások, bízom benne, hogy eredményre is vezetnek. Az is elképzelhető, hogy több befektető érkezik azonos időben. Remélem, elképzeléseink június során valósággá válnak. Az anyagi háttét megteremtésében az önkormányzat szerepvállalása nélkülözhetetlen, már csak azért is, mert a csapat nevében is ott van, hogy Zalaegerszeg. Tisztázni szeretnénk a város vezetésével, hogy mit vállalnak a csapat működtetetésében. A legközelebbi közgyűlésen reményeink szerint a ZTE FC is ott lesz a napirendi pontok között. Bizakodom, hogy közös erőfeszítésünk szebb jövőt eredményezhet. Leírtuk az elképzeléseinket, és kíváncsiak vagyunk, hogy a város vezetése az anyagiak mellett mely területen tud segíteni.

Nagy Ferenc elmondta azt is, hogy a játékosok közül egyedül Hidvégi Sándor szerződésében van olyan kitétel, hogy kiesés esetén távozhat, de ő is csak térítés ellenében. A többi labdarúgó megegyezéssel igazolhat más klubba. Azon dolgoznak, hogy a felkészülés kezdetére kialakuljon a játékoskeret, szeretnék elérni, hogy a csapat két zalai kötődésű játékosa, Vlaszák Géza és Kocsárdi Gergely maradjon még egy évet. Ezen kívül öt-hat meghatározó tudású játékost akarnak igazolni.

A fizetések területén újabb csúszásokról lehet hallani, és ezt a klubelnök sem tagadta.

– Valóban vannak csúszások, de ez nemcsak ránk jellemző. Két csapat kivételével ez az élvonalban is jellemző volt. Tudom, ez nem vigasztalja az érintetteket. Nekünk is tartoznak. Aláírt szerződéseink vannak, ha ezek realizálódnának, azonnal tudnánk fizetni, sőt még több százmillió forint lenne a ZTE kasszájában – szögezte le Nagy Ferenc. – Addig, amíg a befektetőkkel nem zárultak le a tárgyalások, nem szeretnénk nevesíteni az új vezetőedzőt, de a felkészülés kezdetére biztosan meglesz.

Olvasói sztorik