Hírek

„Edzőként nem nagyon lehet előre tervezni”

Bozsik Péter sajnálja a Zalaegerszeg kiesését, de nem érte váratlanul.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Vasas együttesével bronzérmet szerzett 2001-ben, a ZTE-vel pedig bajnoki címet ünnepelhetett 2002-ben. A klubsikerek után 2006-ban a szövetségi kapitányi posztot is betöltötte, azonban a Málta elleni kínos vereség után távoznia kellett. Ezután több évre kikerült a futball körforgásából, mígnem idén tavasszal az NB III-ban szereplő Sárisáp-TASK kispadját foglalta el. Bozsik Péter a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, ha ideális feltételek mellett dolgozhatna, szívesen visszatérne az élvonalba.

– Az utóbbi években kissé kikerült a köztudatból. Hogyan éli meg, hogy nincs annyira reflektorfényben?
– Én nem így fogalmaznék. Soha nem az volt a célom, hogy reflektorfényben legyek, ez csak a munka velejárója. Hogyha az ember sikeres edzőként, akkor jobban előtérbe kerül – magyarázta a Rangadónak nyilatkozó Bozsik Péter.

– Tavasszal az NB III-as Sárisáp edzőjeként dolgozott. Milyen volt itt a munka?
– A tatabányai csapatból kimaradó 19-23 éves fiatalokkal dolgoztam. Ambiciózusak, szeretnének fejlődni, úgyhogy jó volt a közös munka. A lényeg, hogy az ember örömét lelje abban, amit csinál, én pedig abszolút élveztem ezt.

– Pontosan tíz éve lett bajnok a Zalaegerszeggel. Mennyire érte váratlanul a ZTE idei kiesése?
– Nagyon sajnálom a Zetét, mivel kitörölhetetlen emlék számomra az ott eltöltött két esztendő. Mégis hazudnék, ha azt mondanám, hogy sokkolt a kiesés, hiszen az utóbbi időben se pénz, se koncepció nem volt Zalaegerszegen, így valahol számítani lehetett erre az eredményre.

– Mik a távlati tervei? Szeretne újra első osztályú együttest irányítani?
– Úgy gondolom, edzőként nem nagyon lehet előre tervezni. Amikor a Pénzügyőrnél edzősködtem, akkor se gondoltam, hogy később a Vasassal és a Zetével ilyen szép sikereket érek el. Természetesen, ha lesz értelmes, reális feltételű megkeresés, akkor el fogok gondolkodni. Mindenesetre Mourinho után én is azt tudom mondani: nem Harry Potter vagyok, hanem futballedző. Vagyis varázsolni nem tudok, csodát nem kell tőlem várni.

– Hogy tetszik az Európa-bajnokság? Mit gondol az esélyekről?
– Örömmel figyelem, hogy az offenzív futball dominál. Viszonylag sok gól is van, a mérkőzések pedig élvezetesek. A továbbjutók közül egyedül talán a görögök lógnak ki a sorból a gyengébb támadójátékuk miatt, mindenképpen meglepetés volt, hogy a szervezett oroszokat ki tudták ejteni. Az egyenes kiesésben már nüánszok dönthetnek. Talán a spanyoloknak vannak a legjobb játékosaik, a németeknek pedig a legjobb csapatuk, így én is ezt a két együttest várom a döntőbe, persze mint mondtam, itt már bármi megtörténhet.

Olvasói sztorik