NB II

Többet tettek a távozók

A gyenge tavasz miatt kiesett a Sopron, de a vezetők még bizakodnak az NB II-es folytatásban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtott az újonc SVSE-GYSEV-Goldschmidt csapata az NB II Nyugati-csoportjában. Ősszel 18 ponttal a tízedik helyen fordult a csapat, amely végül a 14. helyen végzett, harminc ponttal. Télen többen távoztak, s hat új játékos érkezett, Végh Tibor edzőt Soós Imre váltotta. A hajrában négy külföldi játékost is igazoltak, mégsem jártak sikerrel, a Győri ETO FC II-vel szembeni rosszabb gólkülönbségük miatt búcsúzni kényszerülnek a másodosztálytól.

Legalábbis papíron, hiszen tudjuk, az NB II-ben évről-évre előfordulnak olyan változások a nyári időszakban, amelyeknek adminisztratív okai vannak. Erre vár, ebben bízik a soproni vezetőség is, hiszen így nem kellene ismét egy évet lehúznia az együttesnek az NB III-ban. Varga Alfréd, az SVSE szakosztályvezetője a Rangadó.hu érdeklődésére úgy fogalmazott, a télen távozó játékosok többet tettek a csapatért, mint az érkezők.

– Bíznak-e még benne, hogy adminisztratív úton bennmaradhatnak a másodosztályban?
– Ha alacsony százalékban is, de természetesen bízunk benne – válaszolta a Rangadó megkeresésére Varga Alfréd. – Aki elolvassa az MLSZ versenyszabályzatát, a következő bajnoki év kiírását, és megnézi, kik kaptak klublicencet, akkor azért látja, nem biztos, hogy mind a harminckét NB II-es helyen indulhat olyan csapat, amelyik elvileg jogosult lenne rá. Az NB III Duna-csoportjának bajnoka például nem is adott be licenckérelmet, tehát nem is kaphatott engedélyt, és ez már nem pótolható.

– Mi vezetett a kieséshez?
– Utólag visszatekintve úgy gondolom, hogy elfogadható őszt produkált a csapat, tizennyolc pontot szereztünk, ezzel a tízedik helyen álltunk. Akkor még sajnáltuk, hogy nem értünk el jobb eredményt. Felnőttünk minden feladathoz, talán a hazai, Szigetszentmiklós elleni nulla-négyet kivéve. A Dunaújváros elleni hazai vereség volt a legfájóbb, de Kozármislenyben bravúrgyőzelemre is képesek voltunk. Ez tört meg a téli szünet után. Ha ilyen tavaszunk lett volna, nagyjából a nyolcadik helyen zárunk. A gyenge hazai szereplés vezetett ide. Valószínűnek tartom, hogy a télen távozó játékosok többet tettek a csapatért, mint az érkezők, de ez egy mélyebb elemzést igényel a részünkről.

– Feltétlenül szükség volt az edzőváltásra?
– Az elnökség hozta ezt a döntést, nem a szakosztályvezetés. Hivatalosan nincs véleményem róla, magánvéleményem van, de azt nem szeretném elmondani.

– A város és a támogatók továbbra is kiállnak a csapat mellett?
– Ebben még csak reménykedünk, hiszen négy nap telt el a kiesésünk óta. Az NB III-ra kell készülnünk, de talán NB II lesz belőle… A tárgyalások hamarosan elkezdődnek, de még nem vagyunk ebben a fázisban.

Több terv is van

Sopronban azt szeretnék, ha a következő szezonban is a másodosztályban szerepelhetne az SVSE. Skála János klubelnök a Kisalföld című napilapban elmondta, több forgatókönyvük is van erre. Korábban arról lehetett hallani, hogy lesz NB II-es és NB III-as visszalépő is. Most arról van szó, hogy a Baja helyén indulna a Sopron, de a BLSE elnöksége hétfő este úgy döntött, az együttes az ismert anyagi nehézségek ellenére vállalják a további szereplést a másodvonalban.
– A csapat nem kapott szabadságot, a játékosok edzésben maradtak – közölte Skála János. – Előfordulhat, hogy osztályozót kell játszaniuk, így fontos, hogy formában legyenek. – Az edzőváltás indokolt volt, ám úgy tűnik, későn fordult be a hajónk a jó irányba, és nem tudott bevitorlázni a biztonságos kikötőbe.
A végső szót a vasúttársaság vezetősége mondja ki, a klubnál tehát a jövőben is számíthatnak a GYSEV Zrt. támogatására. Skála János leszögezte, céljuk, hogy az egycsoportos NB II-nek is szereplői legyenek! Merészen hozzátette, bár a bemutatkozásuk nem úgy sikerült, ahogy szerették volna, de nincs messze az idő, amikor akár bajnokságot is nyerhetnek a másodosztályban!

Olvasói sztorik