Hírek

Vasútkártya és játéklehetőség Simonnak

Simon Attila nem költözik Sopronba, de a csapat rendkívül szimpatikus számára.

Kapcsolódó cikkek

Mint arról a közelmúltban beszámoltunk, a Haladás kölcsönadta Simon Attilát a másodosztályú Sopronnak. A 23 éves támadó a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, ő kezdeményezte a váltást, hiszen az SVSE színeiben sokkal több játéklehetőséghez juthat, mint a szombathelyiek élvonalbeli csapatában. Hogy nem csak átmeneti megoldásként tekint soproni szereplésére a játékos, azt jelzi, hogy akár a következő szezont is el tudja képzelni az NB II Nyugati-csoportjának tízedik helyezettjének színeiben!

– Milyen az élet Sopronban?
– Azt még annyira nem derítettem ki, mert eddig csak Szombathely és soproni pálya között ingáztam, de a csapat nagyon szimpatikus – mondta a Rangadó megkeresésére Simon Attila.

– Tehát nem költözik Sopronba?
– Nem tervezem, hiszen a két város csupán hatvan kilométerre, negyvenöt percre van egymástól. A menyasszonyom is Szombathelyen él, hamarosan államvizsgázom, tehát sok dolog ide köt. Egyébként nem mindig autózom, néha vonattal járok, mert a klubtól kaptam ingyen vasútkártyát.

– Visszatérve a csapatra: minden rendben?
– Igen, minden rendben van, úgy érzem, erősek leszünk. Napi két edzésünk és heti két edzőmeccsünk van, tehát a felkészülésünk is tökéletes. Az eddigi meccsekből még nem lehet komoly következtetéseket levonni, mert fáradtak voltunk, sokat edzünk, nem vagyunk olyan frissek, mint egy bajnoki mérkőzésen. A Hévíz ellen győztünk, kihoztuk magunkból a maximumot, a Haladástól viszont kikaptunk, mert érzésem szerint ők jobban ráhangolódtak arra a találkozóra.

– Mi volt a klubváltás háttere? Volt választási lehetősége?
– Annyiban mindenképpen volt választási lehetőségem, hogy én jeleztem Szombathelyen, hogy váltanék, és máshova mennék. A Haladásnál mindig ugyanazok a csatárok szerepelnek. Nem tudok odaférni, akármilyen teljesítményt nyújtok. Mivel úgy gondoltam, hogy ez a jövőben sem fog változni, és még fiatal vagyok, a váltás mellett döntöttem. Sopron szimpatikus, Bojan Lazics keresett, hogy nem lenne-e kedvem náluk játszani, ráadásul vannak ismerőseim is a csapatban – Szabó László, Nagy Zoltán és Csontos Zoltán –, úgy döntöttem, itt folytatom!

– Ha jó tavaszt produkál, nyártól ismét az élvonalban játszhat!
– Még nem tudom, mit hoz a jövő, de ha a Sopron a szezon végeztével is ilyen szimpatikus lesz, mint most, és jó lesz a csapat, komoly tervekkel, akkor maradnék! Vannak külföldi kapcsolataim is, de ez még képlékeny, és nagyban függ attól, hogy a most következő félévben milyen teljesítményt nyújtok.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik