Kiemelt hírek

Sopronban a bennmaradás nem elég

A középmezőnybe vágyik az NB II-es újonc Soproni VSE.

Egyértelműen kinőtte a harmadosztályt a Sopron! Az új idényben már SVSE-GYSEV-Goldschmidt néven szereplő csapat elsöprő fölénnyel nyerte az NB III Bakony-csoportját, a Kőszeg ellen például 12-0-ra győzött.

A Rangadónak nyilatkozó Varga Alfréd szakosztályvezető elmondta: nem a kiesés elkerülése a cél, hiszen stabilan a középmezőnyhöz szeretnének tartozni. Erre van is esélyük az NB II egyébként jelentősen megerősödött Nyugati-csoportjában, hiszen számos rutinos játékos szerepel a székesfehérvári mester, Végh Tibor vezetőedző csapatában. Elég, ha csak Bausz Róbert, Borsi Csaba, Horváth Tamás, Bojan Lazics, Sipos Gábor, vagy Micso Szmiljanics nevét említjük.

– Próbáltuk úgy megerősíteni a keretet, hogy az NB II-ben is sikeresek legyünk – kezdte a Rangadó.hu érdeklődésére Varga Alfréd. – Öten távoztak, akik nem tudták vállalni ezt a szintet, vagy a szakvezetés úgy döntött, hogy nincs rájuk szükség. Hét játékos érkezett, így most huszonegy fős a keretünk, amelyben még egy szabad hely van, hiszen huszonkét fős keretben gondolkodunk. Héthetes felkészülés van mögöttünk, az első négy hétben napi két edzés készült a csapat. Tíz felkészülési meccset játszottunk élvonalbeli, másodosztályú, NB III-as és osztrák csapatok ellen. Vasárnap továbbjutottunk a Magyar Kupa második fordulójából, és reméljük, hogy szombaton sikerült jól rajtolnunk a bajnokságban a Veszprém ellen. Nem a kiesés elkerülése a célunk, hiszen stabilan a középmezőnyhöz szeretnénk tartozni. Egyedüli csapat vagyunk Sopronban, és ha idén jó eredményt érünk el, két-három éven belül talán merészebb terveink is lehetnek…

Olvasói sztorik