NB I

Fernando: Szó szerint nem idézhetem, mit mondtam a szünetben

Edzői nyilatkozatok az NB I nyolcadik fordulójából: Supka fájó vereségről beszélt, Hipp szerint gödörben van a Haladás.

Kisvárda Master Good – Szombathelyi Haladás 4-1

Dajka László (Kisvárda): – Ezen a mérkőzésen is tudtunk előrelépni, annak ellenére, hogy nem láttam a csapatomat annyira dinamikusnak, mint az elmúlt találkozókon. Okosan futballoztunk, alakítottunk ki helyzeteket, amelyeket elég jó százalékban értékesítettünk. Amióta megérkeztem a klubhoz, a játékosok fogékonyak arra, amit csinálunk, nem mellesleg a futballistáim nagyon-nagyon akarnak és szeretnek nyerni.

Michal Hipp (Haladás): – Nagyon csalódott vagyok a mai teljesítmény és az eredmény miatt is, a Kisvárdának gratulálok a megérdemelt győzelemhez. Megkönnyítettük a hazaiaknak a mai győzelmet, hiszen sok egyéni hibát követtünk el. Gödörbe kerültünk, hiszen ez egy „hatpontos” mérkőzés volt, fel kell állunk ebből a helyzetből is.

forrás: kisvardafc.hu


Mezőkövesd Zsóry FC – Diósgyőri VTK 4-2

Kuttor Attila (Mezőkövesd): – Elég hektikus mérkőzést láttunk, ahol mindkét csapatnak voltak olyan periódusai, amikor minden sikerült. Az elején nekünk, a második félidőben a DVTK-nak. A korábbi mérkőzéseken is megvoltak a lehetőségeink, de most olyan 15 percet fogtunk ki, amikor minden bejött. Nagyon nehéz volt a pálya, nagy fizikai igénybevételt jelentett a játékosoknak, ilyen körülmények között nem lehet 90 percen keresztül egyenletes színvonalon játszani. Hála Istennek sikerült bevinni a kegyelemdöfést, és azt hiszem, megérdemelten nyertünk.

Fernando Fernandez (DVTK): Két különböző félidőt játszottunk ma, az elsőn felnőttek játszottak gyerekek ellen – mi voltunk a gyerekek -, a másodikban pedig egyenlő erők küzdöttek, ahogy az az első osztályban normális. Az elején hiányzott a koncentráció, úgy kellene játszani a pályán, mint egy profitól elvárható. Szó szerint nem idézhetem, hogy mit mondtam a szünetben, de meglett az eredménye, mert a második félidőben más arcát mutatta a csapat, több tüzet láttam. Ha bármelyik csapat ellen partiban szeretnénk lenni, akkor nem lehet úgy játszani, ahogy az első félidőben tettük. Amikor sikerült felzárkózni, 3-2-nél akár vissza is jöhettünk volna a mérkőzésbe, azonban a hazaiak negyedik gólja előtt ismét visszaesett a koncentráció szintje, sorozatban több labdát veszítettünk. Ha pozitívat szeretnék mondani, akkor a szurkolókat kell említenem, mert ezen az esős szombaton megtöltötték a vendégszektort, 6-700-an jöttek el, hogy győzni lássák a csapatot. Igazán szenvedélyesen szurkoltak, sajnos ezen a délutánon nem voltunk egy szinten velük.

forrás: dvtk.eu


Paksi FC – MTK Budapest 3-0

Csertői Aurél (Paks): – Nem volt ez sima győzelem, mivel voltak fordulópontok, változatos és jó meccs volt. Rúgtunk szép gólokat, maradt ki 11-es is, de a játék összképe alapján megérdemelten nyertünk. Korábban is berúghattuk volna a második gólt, de amikor megszereztük, azzal nagyon közel kerültünk a győzelemhez, amit megérdemeltünk. Hahn Jánosnak izomsérülése van, reméljük, nem olyan súlyos.

Feczkó Tamás (MTK): – Nagyon jól kezdtük a meccset, Nagy Gergelynek volt két óriási védése, így nem tudtunk előnybe kerülni. Végig kontrolláltuk az első félidőt. Igaz, a Paksnak volt pár veszélyes kontrája, de úgy érzem, jó ritmusban, jól játszottunk. Egy rosszul és egy jól eltalált lövéssel végül mi kerültünk hátrányba. A meccs fordulópontja a kihagyott 11-es volt, érzésem szerint, ha az bement volna, minimum pontot szerezhettünk volna, és még a győzelem is meg lehetett volna, hiszen akkor remek passzban voltunk. Jegyezzük meg, hogy a Paks remekül, szervezetten futballozott, nagy helyzeteik is voltak, így megnyerte a meccset a hazai csapat. Nem szabad magunkat áltatni azzal, hogy mi voltunk mezőnyfölényben, de mások ennyi lehetőségből meccset tudnak nyerni.

forrás: paksifc.humtkbudapest.hu


Puskás Akadémia FC – Mol Vidi FC 2-1

Benczés Miklós (PAFC): – Nagy öröm számunkra, hogy megszereztük az első győzelmünket – főként úgy, hogy a tavalyi bajnok ellen értük el ezt a sikert. Gratulálok a srácnak az eredményhez; nehéz feladat elé állítottuk a Vidit. Sok olyan helyzetünk volt, amelyekkel korábban eldönthettük volna a találkozót, de az is igaz, hogy az utolsó tíz percben nagy nyomás alá helyezett minket az ellenfél. Korábban olyan meccseink voltak, ahol a fordulópontokból nem jöttünk ki jól, ez a mai más mérkőzés volt. Ehhez kellettek olyan karakterek, mint például a Varga Józsi vagy éppen Mioc, akik most kerültek be a csapatba.

Marko Nikolics (Vidi): – Gratulálok a hazaiaknak a győzelemhez. Különösebb érdekességet nem tudok most mondani. Természetesen csalódott vagyok a vereség miatt, nem engedhetnénk meg magunknak ilyen pontvesztéseket. Kontrolláltuk a mérkőzést, vezettünk is, a kapushibáig, amely végül az egyenlítéshez vezetett. A második játékrészt is jól kezdtük, helyzetek, kapufa, de jött Kovácsik sérülése, amely után több cserelehetőségünk már nem is maradt. Feszült jelenetek voltak a pályán és a pályán kívül is, amikor ezekre kerül a sor, azt nem kezeljük jól. A labdarúgásra kell koncentrálni, az hozza majd a minőséget. De még egyszer gratulálok a Puskás Akadémiának a győzelemhez és köszönet azoknak a Vidi-szurkolóknak, akik a helyszínen szurkoltak.

forrás: molvidi.hupfla.hu


Újpest FC – Debreceni VSC 1-0

Nebojsa Vignjevic (Újpest): – Elégedett vagyok a mérkőzéssel, egy rendkívül jó Debrecen ellen kellett nyerni. Főleg az első félidőben volt jó a csapatom, sok helyzetet dolgoztak ki a játékosok. A második félidő nyílt sisakos küzdelemmé vált, nem volt igazán gólszerzési lehetőség egyik csapat előtt sem. Megérdemelten győzött a Debrecen.

Herczeg András (DVSC): – A meccs első részében volt két nagy helyzetünk. Az Újpest egy jól eltalált lövésből vezetést szerzett. Kiegyensúlyozott, kiegyenlített mérkőzés volt. A szünetben kértem: a párharcokba jobban bele kellene menni, határozottabbak, keményebbek legyünk. Végre kezdjenek el játszani, ennél többet tudnak a játékosok. Tőzsér cseréje taktikai volt, vesztésre álltunk, gyorsabb játékost kellett beállítani.

forrás: haon.hu


Budapest Honvéd – Ferencvárosi TC 0-1

Supka Attila (Honvéd): – Egyenrangú ellenfelei voltunk a Ferencvárosnak, sőt! Úgy ítélem meg, helyenként föléjük is nőttünk játékban. Tipikus egygólos mérkőzés volt, ezt ma a Ferencváros rúgta, miközben nekünk is volt hasonló nagy ziccerünk. A vereség fáj, hiszen sokat tettünk azért, hogy minimum egy pontot szerezzünk. A fiúk mindent megtettek a három pontért, a hozzáállásukért gratuláció járt.

Szerhij Rebrov (FTC): – Nagyon fontos meccs volt, mert a második helyezett csapattal játszottunk, örülök a győzelemnek. A legfontosabb a három pont megszerzése, bár a második félidőben nem volt látványos a támadójátékunk, annak nagyon örülök, hogy védekezésben szervezettek voltunk. Ekkor már más taktikát alkalmaztunk, de szükségünk volt rá, mert ellenfelünk friss csatárokat hozott be. Leandróra és Blazicra nagy teher hárult, ezért hoztuk be Otigbát, hogy tehermentesítse őket és frissítsük a védekezésünket. Elégedett vagyok vele, hogy jól teljesítettünk védekezésben, és kapott gól nélkül hoztuk le a találkozót. Különböző taktikai felállásokban is képesek vagyunk játszani, ezeket alkalmazzuk majd a szezon során.

forrás: fradi.hu

címlapkép: dvtk.eu

Olvasói sztorik