NB I

A Vidi ellen szerezte meg az első győzelmét a Puskás Akadémia

Ki gondolta volna, hogy éppen az EL-főtáblás fehérváriak ellen törik meg a felcsútiak rossz sorozata? Scsepovics a 102. percben tizenegyest hibázott.

NB I, 8. forduló

Puskás Akadémia FC – Mol Vidi FC 2-1 (1-1)
Felcsút, Pancho Aréna, 1728 néző. Játékvezető: Szőts.
Puskás: Danilovics – Osváth, Hegedűs J., Heris, Spandler, Trajkovski – Kiss T. (Szakály, 97.), Varga J., Mioc, Knezevic (Bokros, 84.) – Arabuli (Bryan de Jesús, 48.). Vezetőedző: Benczés Miklós
Vidi: Kovácsik (Tujvel, 75.) – Nego, Juhász, Vinícius, Stopira – Kovács I., A. Hadzic, Pátkai (Milanov, 56.) – Lazovics, Huszti (Nikolov, 69.) – M. Scsepovics. Vezetőedző: Marko Nikolics
Gólszerzők: Knezevic (39., tizenegyesből), Bryan de Jesús (85.), illetve M. Scsepovics (24., tizenegyesből)

A hét forduló után egyedüliként nyeretlen Puskás Akadémia a nemzetközi porondon parádésan teljesítő és az NB I-ben is veretlen Mol Vidi FC-t fogadta a Pancho Arénában.

A 6. percben Arabuli lövése még csak arra volt jó, hogy Kovácsik bemelegedjen, a túl oldalon néhány perccel később viszont már jobban kellett kapaszkodnia Danilovicsnak Kovács István kísérleténél. Gólok nélkül azonban nem maradtak a nézők az első játékrészben, mindkét oldalon befújt egy tizenegyest Szőts játékvezető. A 24. minutumban Heris vágta fel Scsepovicsot, a sértett a jobb alsóba helyezett, míg a tizenöt perccel később Vinícius rúgta fejbe Arabulit, a büntetőt ezúttal Knezevic értékesítette, 1-1.

A szünetet követően két újonc légiós is bemutatkozott az NB I-ben, a hazaiaknál pályára lépett az ecuadori csatár, Bryan de Jesús, míg a fehérváriaknál Georgi Milanov váltotta Pátkait. Éppen a 40-szeres válogatott bolgár támadó középpályás nevéhez fűződött az egyik legnagyobb fehérvári lehetőség, Milanov lövése azonban a lécen csattant a 61. percben.

A végén pedig olyasmi következett, amire nagyon kevesen számítottak: a 85. percben Mioc kiugratását az új igazolás,  Bryan de Jesús váltotta gólra, ezzel pedig hatalmas meglepetésre – mint később kiderült – megszerezte a három pontot a felcsútiaknak. Ezt a találatot egyébként már Tujvelnek lőtte az ecuadori támadó, Kovácsik Ádám ugyanis megsérült a Trajkovskival történő ütközés során.

Többek között a Vidi-kapus sérülése miatt is kilenc percet hosszabbított Szőts, a fehérváriak pedig nagyon közel álltak az egyenlítéshez, Hadzic fejesénél Danilovics óriásit védett. És még most sem volt vége… A 90+10. percben kezezés miatt tizenegyest ítélt a játékvezető, ezt azonban a 102. percben kihagyta Scsepovics, maradt a 2-1.

címlapfotó: molvidi.hu

Olvasói sztorik