NB I

Petrjak góljával verte a Fradi a Budapest Honvédot

Egyetlen találat döntött a fővárosi rangadón. Lanzafamét elképesztő kispesti népharag fogadta.

NB I, 8. forduló

Budapest Honvéd FC – Ferencvárosi TC 0-1 (0-1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, játékvezető: Erdős.
Honvéd: Gróf – Baráth, Kamber, Batik – Heffler T. (Kukoc, 74.), Nagy G., Pílik (Banó-Szabó, 59.), Gazdag, Holender – Danilo, N’Gog (Tischler, 63.). Vezetőedző: Supka Attila
FTC: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Leandro, Heister – Szpirovszki, Sigér, Bőle (Csernik, 88.) – Varga (Otigba, 62.) , Lanzafame (Böde, 74.), Petrjak. Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Gólszerző: Petrjak (16.)

A két nagymúltú fővárosi klub összecsapását mindig hatalmas érdeklődés övezi, ezúttal azonban a szokásosnál is nagyobb feszültség fogadta a pályán a csapatokat, elsősorban Davide Lanzafame miatt, aki először lépett pályára tétmeccsen a korábbi csapata, a Budapest Honvéd ellen – eléggé durva rigmusokkal találták meg őt a kispesti drukkerek a meccs folyamán.

Az első negyedórában többnyire a küzdelem és a kemény játék dominált, ám a 16. percbe lépve a semmiből megszerezte a vezetést a Ferencváros. Sigér Dávid nagyszerű labdával ugratta ki Petrjakot, az ukrán légiós pedig 17 méterről szépen helyezett a jobb alsóba, 0-1.

A Honvéd nem játszott alárendelt szerepet a gól előtt és azután sem, ám a többnyire veszélytelen kísérletek után nagyobb helyzetet csupán a 41. percben tudott kialakítani. Ekkor N’Gog kapott jó indítást, lerázta magáról Leandrót és már csak Dibusz állt vele szemben, ám a korábbi PSG-és Liverpool-csatár nem tudta ellőni mellette a labdát. Néhány másodperccel később Szpirovszki rúgta fel Gazdagot a tizenhatos előterében, de szerencséjére csak sárgát kapott – egy szót sem szólhatott volna, ha kiállítás.

Korábbi csapattársát szeretné Ronaldo; a Barca megtalálta Suarez utódját
Pörgős szombat áll mögöttünk, lássuk a legizgalmasabb híreket.

A szünet után nekirontott a hazaiaknak a Fradi, amely tíz perc alatt akár három gólt is lőhetett volna: Bőle, Sigér, majd ismét Bőle veszélyeztetett – mindegyik szituációnál kevés hiányzott az előny növeléséhez. Tizenöt perc után azonban fordult a játék képe, a 61. percben már a frissen beállt Banó-Szabó lábában volt az egyenlítési lehetőség, ám egy kipattanó után nem talált kaput – átvette az irányítást a Honvéd, jött is Otigba megerősíteni a védelmet Varga Roland helyett, valamint Lanzafemét is lecserélte Rebrov, egészen elképesztő szidalmak közepette hagyta el a pályát az olasz támadó.

Az utolsó tíz-tizenöt percben többnyire a Ferencváros térfelén folyt a játék, Banó-Szabó fejjel igyekezett túljárni Dibusz eszén, Kukoc pedig nem talált kaput a kisodródott lövőhelyzetből.

A Puskás Akadémia–Mol Vidi FC összecsapással ellentétben itt nem alakult drámaira a hajrá, pedig Danilo a 93. percben jó helyről fejelhetett – Felcsúton a 102. percben lőttek tizenegyest, utána pedig elszabadult a pokol, hatalmas balhé vette kezdetét –, így a Fradi Petrjak góljával begyűjtötte a három pontot.

címlapfotó: MTI /Czagány Balázs

Olvasói sztorik