NB I

Hatgólos őrület Mezőkövesden: a DVTK nem tudott csodát tenni

A hazaiak hat perc alatt hármat lőttek, majd a második félidőben zárkóztak a miskolciak, de aztán a duplázó Vajda Sándor mindent eldöntött.

OTP Bank Liga, 8. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC – Diósgyőri VTK 4-2 (3-0)
Mezőkövesd, Mezőkövesd Városi Stadion. Játékvezető: Berke B.
Mezőkövesd: Dombó (Szappanos, 84.) – Farkas, Pillár, Katanec, Vadnai – Mevoungou, Szeles – Cseri, Tóth B. (Molnár G., 69.), Vajda (Szalai, 88.) – Drazic. Vezetőedző: Kuttor Attila.
DVTK:  Rados – Sesztakov (Bacsa, a szünetben), Brkovic, Karan, Juhar – Tóth Ba. (Szabó B., a szünetben), Tajti M., Márkvárt – Vernes, Mihajlovic, Forgács (Makrai, 66.). Vezetőedző: Fernando Fernandez.
Gólszerzők: Szeles (6.), Cseri (9.), Vajda (12., 80.), illetve Tajti (50.), Pillár (68. – öngól)

A magyar élvonal nyolcadik fordulójában a Mezőkövesdhez a Diósgyőr látogatott. A hazaiak nagyon korán megszerezték a vezetést, hiszen Szeles Tamás már a hatodik percben feliratkozott a gólszerzők közé, miután Tóth szöglete után közvetlen közelről Rados kapujába fejelt, 1-0. Három perccel később újabb gólt kapott a Diósgyőr, ekkor Cseri Tamás egy vendég labdavesztést követően tizenhat méterről próbálkozott, a labda pedig a jobb alsóban kötött ki, 2-0. A 11. percben már három gólra nőtt a hazaiak előnye: ekkor Cseri lövését még védte Rados, de a kipattanóra Vajda Sándor csapott le a leggyorsabban, aki a léc alá bombázott, 3-0.

Az első félidő góljait ITT mutattuk videón.

A fordulás után szépíteni tudott a DVTK: a csereként beállt Bacsa szolgálta ki Tajtit, aki egy testcsel után tizennyolc méterről tekert a kövesdi jobb alsóba, 3-1. A 68. percben egy gólt zárkózott a diósgyőri együttes: ekkor   Makrai adott középre, a labda pedig Pillár Róbert testén megpattant, és a jobb alsó sarokban kötött ki, 3-2.

A 80. percben aztán Vajda Sándor másodszor is eredményes volt, a kövesdi játékos húsz méterről lőtt hatalmas gólt a miskolci kapuba, így alakult ki a későbbi, 4-2-es végeredmény.

címlapkép: DVTK, Facebook

Olvasói sztorik