NB I

Négyet vágott a Kisvárda a Haladásnak

Zsinórban második győzelmét aratta a frissen feljutott csapat.

OTP Bank Liga, 8. forduló

Kisvárda Master Good – Szombathelyi Haladás
Kisvárda, Várkerti Sporttelep, Játékvezető: Németh Á.
Kisvárda: Felipe – Melnik, Anderson, Ene, Protics – Lucas, Vári, Misic (Milevszkij, 64.) – Sassá (Gosztonyi, 71.), Horváth Z. (Karaszjuk, 78.), Ilics. Vezetőedző: Dajka László
Haladás: Király G. – Habovda, Benes, Kolcák, Schimmer – Jagodics M., Grumics (Jancsó, 46.) – Rácz B. (Németh, 83.), Gaál (Rabusic, 58.), Bamgboye – Priskin. Vezetőedző: Michal Hipp
Gólszerzők: Ilics (18., 68.), Horváth Z. (29.), Misic (58.), illetve Priskin (66.)

A második győzelmére hajtó Kisvárda a szintén ezzel a céllal pályára lépő Haladást fogadta az OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában.

Tíz perc elteltével inkább a Kisvárda irányította a játékot, a Haladás térfelén mozgott leginkább a labda. A 18. percben Sassá bal oldali bedobása után középen Horváth továbbfejelte a labdát, a hosszún érkező Ilics lekezelte, majd hét méterről laposan a kapu közepébe lőtt (1-0).

Nem sokkal később, egy szabadrúgás után Misic kapta a játékszert a bal szélen, éles beadására a hosszú oldalon ketten vetődtek be, közülük a lesen érkező Horváth egy lépésről a bal sarokba sodorta a labdát (2-0).

A Kisvárda nagyon megnyomta a meccs elejét, majd a második gól után visszavett a tempóból. A Haladás ezt követően átvette az irányítást, több kisebb helyzetet dolgozott ki.

A második játékrészben is nagyon pörgött a Kisvárda gépezete, tíz perc után Anderson bal oldali beadását Sassá hat méterről, nagy helyzetből a léc fölé fejelte. Ezt követően továbbnövelte előnyét a hazai alakulat, Misic vezette jobbról befelé a labdát, majd 20 méterről kilőtte a jobb sarkot. (3-0) 

Rácz előtt ott volt a lehetőség a szépítésre, ám a Haladás támadója 21 méterről a bal kapufát találta el. Gólpassz jegyzőjeként viszont sikeresebb volt, Rabusic-Rácz volt a labda útja, utóbbi a védők mögé belépő Priskinhez passzolt, a támadó 10 méterről a jobb sarokba lőtt. (3-1) A két találatnyi előny azonban nem volt hosszú életű, egy kontra után Ilics lógott meg a bal szélen, majd 11 méterről a bal sarokba helyezte a játékszert. (4-1)

Zsinórban második győzelmével a Kisvárda helyet cserélt a Haladással, így a jelenleg a Puskás Akadémia mellett, a szombathelyiek állnak a kiesőhelyen.

Címlapkép: Kisvárda FC Facebook

Olvasói sztorik