Nemzetközi foci

Drámai hajrá Dárdai és Szalai meccsén

Győzelem, döntetlen, vereség, ez a magyarok mérlege a Bundesliga 3. fordulójában.

Felemás napot zártak a magyar érdekeltségű csapatok a Bundesligában, mondhatni, minden kimenetelre akadt egy-egy példa.

A Hertha BSC-re ezúttal egy idegenbeli összecsapás várt a Wolfburg otthonában. Bár labdabirtoklásban némileg a hazaiak uralták a játékot, mégis Dárdai Pál alakulata szerezte meg a vezetést Javairo Dilrosun jóvoltából, ami aztán a lefújásig sikerül is megtartani. Ám egy büntetővel jött az egyenlítés, de a berliniek nem adták fel, Ondrej Duda a hosszabbításban hozta ismét előnybe csapatát, a Wolfsburgnak azonban erre is volt válasza, Admir Mehmedi gondoskodott a pontosztozkodásról.

Gulácsi Péterrel a kapuban az RB Leipzig szoros mérkőzésen tudta legyűrni a Hannovert hazai pályán. Yussuf Poulsen korán megszerezte a vezetést, amire gyorsan jött is a válasz, de aztán Timo Werner két góljával a lipcseiek begyűjtötték a három pontot, illetve első győzelmüket az idei kiírásban.

A Hoffenheim már kevésbé volt ilyen szerencsés, idegenben a Düsseldorf ellen egyetlen góllal maradt alul Szalai Ádám csapata. A magyar játékos végigjátszotta a mérkőzést, de ezúttal nem tudott betalálni. Az utolsó percek azonban itt is izgalmasan alakultak, Nelson gólja még úgy tűnt, pontot érhet a Hoffenheimnek, de két percre rá Dodi Lukebakio gondoskodott róla, hogy ez ne így legyen.

A címvédő Bayern München számára döcögősen indult a Leverkusen elleni bajnoki. A bajorok gyorsan hátrányba kerültek, de hamar egyenlítettek, majd Arjen Robben álomgóljával tudták megnyerni a mérkőzést (ezt a jelenetet IDE kattintva tudod megnézni).

Bundesliga, 3. forduló, szombati mérkőzések

Bayern München–Leverkusen 3-1 (2-1)
Düsseldorf–Hoffenheim 2-1 (1-0)
Mainz–Augsburg 2-1 (0-0)
RB Leipzig–Hannover 96 3-2 (2-1)
Wolfsburg–Hertha BSC 2-2 (0-0)
Mönchengladbach–Schalke 04 2-1 (1-0)

Címlapkép: Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Olvasói sztorik