NB I

„Belecsaptak” az új évbe – visszatérő Debrecenben, friss igazolás a Honvédnál, kikerült a keretből a Vidi támadója

Több NB I-es és NB II-es együttes is megkezdte hétfőn a felkészülést. Gyűjtőcikk.

Túl vagyunk a karácsonyon és a szilveszteren, kellően kipihenhették magukat a magyar bajnokság első és másodosztálynak bajnokságaiban szereplő játékosok. Január 4-én, hétfőn több klubnál is elindul a felkészülés, ezeket a híreket gyűjtöttük össze.

NB I

Békéscsaba 1912 Előre

A sereghajtó békéscsabaiak is megkezdték a feladatok teljesítését, így a labdarúgók nagy része hétfőn délelőtt állapotfelmérésen és teljes körű orvosi vizsgálaton esett át. Nagy a jövés-menés a székházban, hiszen a szakmai stáb, a vezetőség próbázók, menedzserek egész hadát fogadja, honlapjukszerint továbbra is mindenki azon munkálkodik, hogy a lila-fehérek ütőképesebb, sikeresebb kerettel tudják kezdeni a tavaszi szezont. Január 9-én egy házon belüli felkészülési meccsel válik lehetővé a játékosok pontos fizikai állapotának feltérképezése. A január végi edzőtábor előtt több hivatalos eseményről, konkrét igazolásokról, távozókról is beszámolnak majd.

Budapest Honvéd

A Honvédnál az első edzés a Bozsik-stadion volt, ezt követően egész januárban a Goldball-pályán tréningezik a csapat. A klubhonlaponbejelentették, hogy Nagy Sándor lett az év első kispesti igazolása. A Kárpátaljáról származó, 30 éves, 190 centiméter magas, magyar állampolgársággal rendelkező kapus, szülővárosában, Ungváron kezdete pályafutását. 15 éven keresztül védte az ukrán első osztályban szereplő Zakarpattya, jelenlegi nevén Goverla Uzsgorod kapuját. Nagy Sándor a csapattal kezdte a felkészülést.

Debreceni VSC

Megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra a DVSC-TEVA csapata. A reggeli vérvétel után a játékosok a konditeremben kezdtek, majd a Debreceni Labdarúgó Akadémia füves pályáján futóedzésen vettek részt. Adamo Coulibaly és Geoffrey Castillion a klub engedélyével később csatlakozik. A francia támadó gépe szerdán landol Budapesten, így a játékos csütörtökön kezdi el a munkát, míg holland labdarúgó kedden érkezik repülővel, és másnaptól edz a Lokival. Rajtuk kívül mindenki megérkezett. Visszatért Kertész Tamás, aki az előző idényt Békéscsabán töltötte kölcsönben. Nenad Novakovics és Balogh János még külön edz a csapattól, a többiek teljes értékű munkát végeznek – írja a klubhonlap.

Diósgyőri VTK

Már a Diósgyőr csak kedden kezd, a klubhonlaponma közzétették az edzések menetrendjét. Ahogy írják, holnap újra élet költözik a Diósgyőri Stadionba, Egervári Sándor irányításával munkába állnak a labdarúgók. Kedden, csütörtökön és szombaton egy tréning lesz, szerdán és pénteken kettő, míg a vasárnap pihenőnapnak számít.

Haladás

Hétfőn délután elkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra a Swietelsky-Haladás együttese. A szombathelyiek Horvátországba és Törökországba is utaznak az alapozás során, összesen hat edzőmérkőzést terveznek a február 13-i NB I-es rajt előtt, amelyet a zöld-fehérek a hatodik pozícióból várnak.

A csapat első edzéséről itt írtunk hosszabban!

MTK

Az MTK-nál ezzel a videóval mutatták be, mi is történt az első edzésen.

Visszatértek a játékosok a téli szünetről.Ott jártunk 2016 első edzésén.

Szerző: MTK Budapest, 2016. január 4.

Puskás Akadémia

Megkezdődötta téli felkészülés a Puskás Akadémia FC számára is. A játékosok kora reggel laborvizsgálattal kezdték a napot, majd a csapat egyik fele orvosi vizsgálatokon, a másik fele pedig Robert Jarni vezetőedző edzésén vett részt. A tavaszi bajnoki rajtra a csapat edzőmérkőzésekkel és edzőtáborozással készül a következő hetekben.

Újpest

A második helyen telelő Újpestnél délelőtt különböző felmérések vártak a játékosokra, majd minden nap lesz foglalkozás, csak a vasárnapot kapják meg szabad foglalkozásra a labdarúgók Nebojsa Vignjevics vezetőedzőtől. Ahogy megírtuk, a lilák január 18-án indulnak a törökországi edzőtáborba.

A klubhonlapszerint délelőtt a kapusok a birkózóteremben melegítettek, míg a keret többi tagja az edzőteremben végzett gyakorlatokat. Az edzés harmadik részében a játékosokat hóesés üdvözölte, a szállingózó hópelyhek már kezdték belepni a gyepet, amikor kezdetét vette a futás. Az edzésen mindenki megjelent, Mbaye Diagne szerdán csatlakozik a kerethez. Kedden tesztek várják a játékosokat, szerdától pedig két edzést rendelt el a szakmai stáb.

Vasas

A Vasasnál egyelőre nem az új vezetőedző, Michael Oenningirányítja a munkát, mivel csak kedden érkezik meg Budapestre, így hétfőn Ferenczi István erőnléti edző irányításával 15 játékos tréningezett a csapat a Fáy utcai műfüvesen.

A klubhonlapszerint Oenning holnap érkezik meg Budapestre, azután találkozik a játékosokkal és a szakmai stábbal. A hétfői gyakorlás a sátorban zajlott, ahol a kinti mínusz 8 fokos hőmérséklettel szemben kellemes körülmények fogadták játékosokat és a kilátogató szurkolókat.

A külföldi labdarúgók – Ubiparip, Vukasovics, Adamovics, Pajovics és Pavlov – egyelőre felmentést kaptak az edzéslátogatás alól, aminek részben az e hétre eső pravoszláv karácsony, másrészt a nagyobb távolság az oka. Ez alól kivétel Romics volt, aki részt vett a gyakorláson. Nem volt ott az edzésen viszont Kenesei és Könyves sem. Kedden két foglalkozás vár játékosainkra.

Videoton

Január 4-én reggel a székesfehérvári keret minden tagja orvosi vizsgálatra volt hivatalos a CMed Rehabilitációs és Diagnosztikai Központba. A napi programban vérvétel, fül-orr-gégészeti, fogászati és kardiológiai vizsgálat szerepelt.

– A megszokott protokoll szerint kezdtük az évet. A játékosokon elvégeztük a biztonságos sportoláshoz szükséges vizsgálatokat, majd az eredményeket kiértékeljük, és ezek ismeretében folytatjuk a munkát a további felmérésekkel. Mindez elengedhetetlen ahhoz, hogy az edzőtábor előtt a szakmai stáb pontosan tisztában legyen minden játékos állapotával – nyilatkozta Kovács Tibor csapatorvos a vidi.hu-nak.

Kedden és szerdán teljesítménydiagnosztikai vizsgálatok szerepelnek a programban, csütörtöktől pedig napi két edzéssel készül a csapat a tavaszi szezonra. A téli felkészülést nem az első csapattal kezdi Mirko Ivanovszki. A Videoton II. támadója, az NB III-ban ősszel 10 találatig jutó Paudits Patrik viszont lehetőséget kap a bizonyításra a szakmai stábtól a következő hetekben.

NB II

Csákvár

Hétfő délután kezdte meg felkészülését a Csákvár. A héten még csak napi egy edzés szerepel a programban, ám a jövő héttől már nem csak tréningek száma nő, de a felkészülési meccsek is lesznek. A Csákvár az első felkészülési mérkőzését január 16-án, a Puskás Akadémia II. ellen vívja.

– Miután mindenben megegyeztünk mind a Puskás Akadémiával, mind az érintett játékosokkal, eldőlt, hogy Spandler Csaba és Pintér Bence már velünk kezdi a felkészülést, és a tavaszi idényben az Aqvital FC-t erősítik. Rajtuk kívül már csak hiányposztra, egy vagy két új játékos érkezhet – mondta a klubhonlapérdeklődésére az egyesület szakmai igazgatója, Bognár György.

A csapat rajtjáról bővebben itt olvashat!

Dunaújváros PASE

Elkezdődtek az edzések a Dunaújváros PASE csapatánál. Az edzések Artner Tamás távozása után egyelőre Jávorka András vezetésével zajlanak a héten. Az első edzés rávezető futással és egymás közti játékkal telt. Napi egy edzés szerepel a programban a héten, amely szombaton egymás közti játékkal zárul. Az első edzőmérkőzés jövő héten kerül sor a Vasas ellen. A keretben történt változás, Sóron Tibor, Sárközi Norbert és Tóth Csabával közös megegyezéssel szerződést bontott az egyesület.

További információkat a csapatról itt olvashat!

Kisvárda Master Good

A Kisvárda csapatánál is változások vannak a keretben. Megszerezték a Honvédtól távozó Délczeg Gergelyt, távozott Tarczy Pál, illetve Fazekas Géza, tárgyalhat a távozásról Koronczi Bence.

További részleteket itt talál!

Mezőkövesd

Megkezdte a téli alapozást a Mezőkövesd: átalakult a szakmai stáb, és új arcok is felbukkantak a játékosok között. Az első napon beszélgetés, kinti gyakorlás és konditermi munka szerepelt a programban. A folytatásban az első héten csütörtök és szombat kivételével napi két edzést vezényel majd Pintér Attila vezetőedző, aki segítőjével, Farkas Józseffel tartotta az első gyakorlást.

A vezetőedző egy edzés után még nem akart véleményt formálni a csapatról. Két új arc is volt viszont a csapatban, akikről elmondta, Mihai Nicoreccel (FC Farul Constanta, román másodosztály) szóban már megállapodott a klubvezetés, és szerinte a Szolnokról érkezett Tóth Bence is Mezőkövesdre szerződhet. A folytatással kapcsolatban elmondta, edzőtábort nem terveznek, csak, ha az időjárás nem lesz kegyes.

További részleteket itt talál az első edzésről!

Siófok

Január negyedikén a BFC Siófok háza táján is elkezdődött a felkészülés. A közös reggeli és súlymérés után az időjárástól függetlenül futottak és erősítő gyakorlatokat végeztek a játékosok a Goran Kopunovics, Szlezák Zoltán, Szűcs László edzői hármassal. Bozsó Antal, Banai Balázs, Hanzl Máté és Szekszárdi Tamás távozik, az érkezőkről egyelőre nincsenek konkrétumok. A felkészülési időszakban a Paks II. (január 13.), a Puskás Akadémia (január 16.), a Honvéd (január 23.), az RKSK (január 27.), a Vasas (január 30.), a Videoton FC (február 2.) található, február 4. és 12. között Törökországban edzőtáboroznak. Erről a hivatalos honlap számolt be.

Szeged 2011-Grosics Akadémia

Hétfőn megkezdte a felkészülést a Szeged 2011-Grosics Akadémia is. Az érkezők 9 órától folyamatos orvosi vizsgálaton, méréseken vesznek részt a gyulai Grosics Gyula Katolikus Labdarúgó Akadémián, majd délután már futballedzés is szerepel a programban. A hét további napjain napi két edzés lesz, egyelőre várhatóan még felkészülési mérkőzés nélkül. Klausz László együttese január 17-én törökországi edzőtáborba utazik, a tíz napban a tréningek mellett szerepel négy edzőmeccs is: január 19-én a kazah FC Irtisszel, majd 22-én, 23-án és 25-én további ellenfelekkel tesztel a csapat. A visszaérkezés január 27-én lesz – írja a delmagyar.hu.

A 38 fős keretben az NB II-ben és a Csongrád megyei I. osztályban szerepelt játékosok mellett fiatal akadémisták is helyet kapnak, például a 18 éves szegedi Zádori Krisztián, aki profi szerződéssel már a „nagycsapattal” kezdi meg a felkészülést. A 30 játékos és Klausz László mellett Adem Kapic sportigazgató, Popovics Pál, Bekim Kapic, Kujundzsics Zoltán edzők, Ivány Tamás technikai vezető és két gyúró tartozik majd a kerethez. Ami biztos: január 7-éig le kell adni az utaslistát, így addig a csapathoz érkezők, illetve távozók névsora is körvonalazódhat.

Szolnoki MÁV

Szolnokon egy kis hófocival kezdett a keret. Feljebb olvasható, hogy Tóth Bence már nem volt a MÁV-edzésen, Mezőkövesden akadt jelenése.

A mai napon együttesünk elkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra.

Szerző: Szolnoki MÁV FC2016. január 4.

SZTK-Erima

A Szigetszentmiklósnál is beindult az élet, a csapat megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra. Kollega Krisztián szinte napra pontosan három esztendő után távozott. A középpályás 77 mérkőzésen lépett pályára a csapatban, ezeken öt gólt szerzett. Kollega mellett máshol folytatja Illés Gyula, Póti Krisztián és Domokos Bálint is.

További részleteket itt talál!

Beindult az élet a stadionban, a csapat megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra.

Szerző: SZTK-Erima2016. január 4.

Zalaegerszeg

Az NB II második helyén álló ZTE FC-nél csaknem egy hónapos szünet után kedden 13 órakor kezdődik a munka. A héten elsősorban különböző felmérések és napi egy edzés szerepel a programban, jövő héttől lesz intenzív, napi két tréning. Február 1-től 5-ig Lipóton edzőtáboroznak, ahol három mérkőzést is játszanak majd.

Olvasói sztorik