NB I

Hóesésben kezdte a felkészülést a Haladás

Mészöly Géza vezetőedző eltökélt, hogy a végelszámolásig a dobogó közelében tartsa a szombathelyi csapatot.

Kapcsolódó cikkek

Hétfőn délután elkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra a Swietelsky-Haladás együttese. A szombathelyiek Horvátországba és Törökországba is utaznak az alapozás során, összesen hat edzőmérkőzést terveznek a február 13-i NB I-es rajt előtt, amelyet a zöld-fehérek a hatodik pozícióból várnak. A Hali vezetőedzője, Mészöly Géza az első edzés előtt nyilatkozott a haladasfc.hu-nak.

– A sérült Leandro Martínez, Fehér Zoltán, Török Milán, valamint a később érkező Szasa Popin és Predrag Bosnjak nélkül kezdjük a munkát. A héten a játékosok négyesével beosztva felméréseket fognak végezni az egyetemen. A délutáni edzések valószínűleg az Illés Akadémia műfüves pályáján lesznek, de az is elképzelhető, hogy a stadionban tréningezünk, és egy kis hófocival rámelegítünk az első hétre. Jövő hétfőn délelőtt még Szombathelyen fogunk edzeni, és a közös ebéd után indulunk Horvátországba, Pula városába. Ott szombatig napi két gyakorlással készülünk, és azt szeretném, hogy egy edzőmérkőzéssel zárjuk az alapozás második hetét. Azt követően szerdán, január 20-án Ajkán lépünk pályára felkészülési meccsen, majd pénteken indulunk Törökországba, ahol 30-ig leszünk, és három mérkőzést fogunk játszani. A hazaérkezés után még Sopronban lesz egy edzőmeccsünk, összesen tehát öt-hat felkészülési találkozóval tervezünk a tavaszi folyatás előtt – kezdte Mészöly Géza.

A szakember konkrét nevekről egyelőre nem tud beszámolni, de az biztos, hogy lesznek érkezők a csapatban.

– Távozókról egyelőre nem tudok beszámolni. Az érkezők tekintetében pedig a hét második felében sok minden eldőlhet. Egyeztettem a vezetőséggel, és talán már kedden többet fogunk tudni. Természetesen vannak kiszemeltjeink, akik esetleg érkezhetnek a csapathoz. Középpályás és külföldi csatár igazolása valószínűsíthető. Egyelőre zajlanak a tárgyalások.

A szombathelyi együttes mindössze egy pontra van a dobogótól, a tréner pedig az együttes tavaszi céljairól is beszélt.

– Nagyon pozitívan érkeztem vissza a csapathoz, és jó hangulatot szeretnék átadni a játékosoknak, mert nagyon örülök, hogy újra futballedzésen vehetek részt. Nagyon gyorsan itt lesz a február 13-a, és mindenképp be kell vésnünk a fejükbe ezt a dátumot, mert nem gondolom, hogy lehetőség lesz bármilyen halasztásra. Úgy érzem, hogy a csapat készen áll, a külön edzésprogramot mindenki megcsinálta, a teremtornák is szerencsére sérülésmentesen zajlottak le. Nagy lendülettel akarunk továbbmenni, és remélem, hogy mindenki éhes arra, hogy ez a dobogó közeli állapot fenntartható legyen egészen az utolsó meccsekig, és akkor ott fel tehetnénk az i-re a pontot, ez a célunk a tavaszra.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik