NB I

Bundesliga-múlttal érkezett a Vasas új vezetőedzője

Simon Antal helyére a német Michael Oenning ül a kispadra.

Kapcsolódó cikkek

Január elsejétől Michael Oenning lett az NB I-es Vasas új vezetőedzője – tájékoztatta Vancsa Miklós ügyvezető igazgató a klub honlapját.

Az 50 éves német szakember 1999-ben kezdte meg edzői karrierjét. Eleinte asszisztensként munkálkodott többek között Németország korosztályos válogatottjainál, és olyan kluboknál, mint a Borussia Mönchengladbach vagy a Vfl Wolfsburg, majd 2008-tól már vezetőedzői pozíciókban is tevékenykedett. Irányította az FC Nürnberg csapatát a Bundesliga másodosztályában, amellyel ráadásul feljutó helyen végzett az idény végén, 2011 tavaszától pedig az első osztályú Hamburg edzője volt 15 mérkőzés erejéig.

Vancsa Miklós továbbá megköszönte Simon Antal munkáját, aki hivatalosan december 31-ig volt a csapat élén, és meglehetősen nehéz időszakban segítette a klubot. Már a nyár folyamán csatlakozott az edzői stábhoz, hiszen pro licences edzőre volt szüksége a Vasasnak, és Simon Antal vállalta ezt a feladatot. Szanyó Károly menesztését követően végérvényesen átvette az irányítást, segítségével a klubhonlap szerint rendeződtek a sorok, és a csapatot elmozdította a kieső helyről a téli szünet előtt. Január elsejétől tehát Michel Oenning veszi át az irányítást, az általa vezetett edzői stáb sorsáról a közeljövőben lesz döntés.

Olvasói sztorik