NB I

Nem telel kiesőhelyen a Vasas

Az angyalföldiek legyőzték a Bp. Honvédot az évzárón.
OTP Bank Liga, 19. forduló

Vasas FC – Bp. Honvéd 2-1 (0-1)
Illovszky Stadion, 1500 néző. Játékvezető: Németh Á.
Vasas: Nagy G. – Preklet, Debreceni, Pajovics, Hangya – Vida, Vukaszovics (Ubiparip, a szünetben), Könyves (Berecz, a szünetben) – Pavlov, Ádám M., Czvitkovics (Kenesei, 62.). Edző: Simon Antal
Honvéd: Kemenes – Botka, Ignjatovics, Bobál D., Baráth – Kamber, Prosser – Gazdag (Vasziljevics, 81.), Nagy Gergő (Hidi, 59.), Holender (Vernes, 68.) – Youla. Edző: Marco Rossi
Gólszerzők: Kenesei (tizenegyesből 75.), Debreceni (79.), illetve Kamber (42.)

A meccs elején Holender fejelt kapura tíz méterről, de Nagy Gergely védett. Ettől eltekintve intenzív támadójátékkal kezdett a Vasas, Czvitkovics szabadrúgását például Pavlov lőtte rá tízről, ekkor viszont Kemenes hárított. A hetedik percben Ádám Martin lőtt gólt, de les miatt érvénytelenítették.

A folytatásban Kamber beadása után Youla fejjel szelídítette meg a labdát, éles szögből leadott lövését Nagy Gergely bravúrral védte. Kamber fejjel ismételhetett, az angyalföldi kapus azonban még az előzőnél is nagyobb védéssel hárított a gólvonalról. A 16. percben Czvitkovics vállalkozott lövésre jó 23 méterre a kaputól, nem sokkal tévesztette el a jobb felső sarkot.

A 21. percben Ádám Martin közeli lövése egy védőről lepattant, majd Pavlov lőtte rá, a kipattanót pedig Vida 21 méterről fölé vágta. A 32. perben Ádám Martin lőtt hat méterről, ám Kemenes bravúrosan, lábbal védett. Három perccel később Nagy Gergő egy kipattanót 17 méterről kapásból lőtt a kapu felé, de Nagy Gergely biztosan védte a középmagas kísérletet.

A 37. percben Holender beadását Kamber az ötösnél centikkel fejelte a kapufa mellé. A 42. percben Kamber ért bele egy labdába az ötösnél, ami a jobb sarok felé hullott, Nagy Gergely már csak a gólvonal mögött érte el (0-1).

A szünet után Vida középről leadott életerős lövését védte Kemenes. Az 51. percben Debreceni András egymás után kétszer hárított, először fejjel, majd spárgázva. Ezután Youla ugrott ki a leshatáron, majd vezette a labdát 15 méteren keresztül, lőtt, de Nagy Gergely biztosan védte a középre érkező labdát.

A 61. percben Preklet beadását Botka centikkel lőtte a saját kapuja mellé. A szögletet követően Pavlov fejelt, Kemenes a kapufára tolta a labdát. A 63. percben Youla 12 méteres lövését védte Nagy Gergely, majd a kipattanót Prosser lőtte rá közelről – a kapus ismét bravúrral hárított. A 74. percben Pavlovot rúgták meg a tizenhatoson belül, a büntetőt Kenesei a balra vetődő Kemenes mellett erősen, laposan a jobb alsóba bombázta (1-1).

A folytatásban Ignjatovics fordult rá egy kipattanó labdára, de fölé szállt a lövése. A 79. percben Debreceniről pattant be egy labda három méterről (2-1), ezzel már a Vasas vezetett. A 85. percben Berecz 27 méteres lövése kevéssel kerülte el a bal felső sarkot. Újabb két perc elteltével Preklet a kapu torkából fejelte ki a léc fölé a labdát egy beadás után. A szöglet után légi párbaj alakult ki az ötösön belül, de Nagy G. lehúzta a labdát.

Bár a vendégek a hajrában nagy erőket mozgósítottak a pontszerzésért, több gól már nem született.

forrás: vasasfc.hu és honvedfc.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik