NB I

Világszerte ismert edző Fehérváron

Szinte biztos, hogy horvát szakember veszi át a Videoton irányítását; három jelölt van.

Kapcsolódó cikkek

A goal.com horvát kiadásának értesülése szerint Igor Stimac a magyar bajnoki címvédő Videoton első számú edzőjelöltje – egyben az ő érkezése a legvalószínűbb –, de Krunoslav Jurcic és Veljko Paunovic is a kiszemeltek között van.

A 47 éves Stimac a kilencvenes években Spanyolországban és Angliában is futballozott, a horvát válogatottban 53 alkalommal lépett pályára. Edzőként eddig csak hazájában tevékenykedett, de 2012-ben és 2013-ban a válogatott szövetségi kapitányaként szerzett elismerést magának. Már többször is közel állt ahhoz, hogy egy külföldi klubnál vállaljon munkát, a nyár elején az iráni Esteghlal edzőjelöltjei között volt.

A 38 éves Veljko Paunovic idehaza kevésbé ismert, ő viszont azzal büszkélkedhet, hogy idén nyáron világbajnok lett az U20-as csapattal Új-Zélandon. Játékosként megfordult a spanyol (Atlético Madrid), a német (Hannover), az orosz (Rubin Kazany) és az amerikai (Philadelphia Union) bajnokságban is. Érdekesség, hogy klubedzőként eddig még nem tevékenykedett, csak a szerb korosztályos válogatottakat irányította.

A 45 éves Krunoslav Jurcic annak idején focizott Belgiumban és Olaszországban, illetve a horvát válogatottban. Edzőként még ő sem dolgozott külföldön.

Olvasói sztorik