NB I

Simon Ádám: „Mindenki nézzen tükörbe”

A Videoton válogatott középpályása szerint a játékosoknak saját magukban kell keresniük a hibát.

Kapcsolódó cikkek

Kiesőhelyen áll a bajnoki címvédő Videoton, hiszen az új szezon eddigi hat fordulója során mindössze egyszer tudott nyerni, ötször viszont kikapott, közben pedig kiesett a Bajnokok Ligája-selejtezőjéből, és az Európa Ligában is hátrányból várja a visszavágót. A példátlanul rossz sorozat vasárnap este, az MTK ellen sem szakadt meg, hiszen a kék-fehérek tizenegyesből megszerezték a győztes gólt a hajrában, ráadásul a sérülésből visszatérő Juhász Rolandot a 91. percben kiállította Kassai Viktor játékvezető.

A lefújás után a székesfehérváriak középpályása, Simon Ádám elmondta, hogy nem fogják a szerencse hiányára a történteket, inkább igyekeznek tenni érte, hogy megszakadjon ez a tendencia. Hangsúlyozta: a válogatott meghívó ellenére egyelőre nem foglalkozik még a Románia elleni Európa-bajnoki selejtezővel, csak klubcsapata EL-visszavágójával, és következő bajnoki meccsével.

– Továbbra is szenved a csapat, vajon mi lehet az oka?
– Biztosan érezhető az elmúlt két hónap gyenge játéka, a visszaesésünk. A mostani mérkőzésen domináltunk, mentünk előre, úgy érzem, nyomást helyeztünk az MTK-ra idegenben is. Fejlődünk, de még mindig kifelé pattan minden, nem jönnek úgy a helyzetek, mint korábban, vagy ha igen, akkor nem tudjuk berúgni, ezáltal nem jön a gól, ami véleményem szerint áttörést jelenthetne. És „természetesen” ezek után a nyolcvanadik percben kapunk egy tizenegyest, amivel kikapunk… Ilyen periódusban van a csapat, hogy ezeket a meccseket el tudjuk veszteni. Próbálunk ebből kimászni, sokat dolgozunk érte, hogy sikerüljön. Nem akarok nagyképűnek tűnni, de tényleg úgy érzem, hogy domináltunk, és meg kellett volna nyernünk a találkozót – vélekedett Simon Ádám.

– A szerencsére, illetve annak hiányára lehet fogni a rossz sorozatot?
– Erre sosem fogjuk, kifogásokat nem kell keresni. Mindenki nézzen tükörbe, és saját magában keresse a hibát. Még egyszer mondom: szerintem a csapat mindent megtett, tehát ilyen téren nem érhet kritika minket. Remélem, mostantól már befelé fog pattanni a labda.

– A küzdeni akarásukat nem lehet elvitatni, de fejben mintha lennének problémák, talán Juhász Roland piros lapja is ezt jelzi…
– Nem gondolom, hogy fejben nem vagyunk ott, a piros lap nem azért villant, mert túlpörgött valaki. Én egyébként túlzónak vélem, mert egy mérkőzésen többször elhangzik ilyen beszólás. Nem akarok senkit megbántani, de úgy érzem, a kilencvenegyedik percben erős volt a kiállítás, hiszen nem reklamált, csak odaszólt egyet, ami benne van a meccsben. Mindenki teljesen ott volt a pályán mentálisan, mi nyerni jöttünk ma, szerintem ez látszott is, mindent megtettünk érte. Mennünk kell tovább, és most már tényleg el kell kezdenünk nyerni. Csak a győzelem lehet a megoldás.

– Hogyan fogadta a válogatott bő keretébe szóló meghívót?
– Nagyon örültem a meghívásnak, de van még előtte két meccsünk, nekem most azt kell szem előtt tartanom, utána majd jöhet a válogatott. Egy profi labdarúgónak tudnia kell a következő feladatra koncentrálnia. A csapattársaim nevében is beszélhetek: mindent meg fogunk tenni, hogy a Videoton kilábaljon ebből a rossz szériából. Egyébként is ez a dolgunk, de most kettőzött erővel edzünk, mindenki odateszi magát, és nagyon remélem, hogy kikecmergünk ebből a gödörből.

– A románok elleni mérkőzésre még nem is gondol?
– Azt hiszem, ez már minden magyar embernek motoszkál a fejében, az enyémben is. De először a jelenlegi helyzetünkön kell változtatnunk, nekem is többet kell hozzátennem, ahogyan a többieknek is, úgyhogy egyelőre százszázalékosan az előttünk álló meccsre koncentrálok.

– A szövetségi kapitánnyal és a válogatottbeli csapattársaival beszélgetett mostanában?
– A kapitánnyal még nem, a csapattársakkal igen, hiszen van néhány csapattársam, aki szintén válogatott. Velük szoktunk beszélgetni, de egyelőre a Videoton helyzete a fő téma nálunk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik