NB I

Leandro-gól a Fradiban – 11 év után

A magyar válogatott játékos legutóbb 2004. május 19-én talált be zöld-fehér mezben az NB I-ben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Arany Ászok Liga, 30. forduló, 2004. május 19.

Az NB I statisztikáival foglalkozó Wikipedia-oldal szerint ekkor lőtte utolsó gólját a Ferencvárosban magyar bajnokin Leandro, aki a BFC Siófok ellen idegenben 3-2-re megnyert meccset döntötte el a 80. percben. Akkor 22 éves volt, most 33.

A brazil származású, de magyar válogatott játékos 2006-ban távozott a zöld-fehérektől, ahová nyáron tért vissza, vasárnap pedig több mint 11 év után volt eredményes a Fradiban NB I-es bajnokin. Csapata 3-1-re verte a Diósgyőrt a második fordulóban.

Leandro a DVTK elleni összecsapás után a FradiMediának értékelte a győzelmet, és még visszautalt a Zeljeznicar elleni EL-kiesésre is.

– Ami a csütörtöki meccsen hiányzott, az ezúttal megvolt a csapatban. Kár, hogy nem lehet visszamenni az időben, mert így kellett volna játszanunk az Európa Ligában is, akkor lett volna esélyünk továbbjutni – kezdte a ballábas játékos.

– Előre kell nézni, mivel fontos három pontot szereztünk a Diósgyőr ellen. Ráadásul most már egy teljes hetet tudunk készülni a következő bajnokira, ez is előnyt jelent. A bajnokságra kell koncentrálnunk, ott kell mostantól minél több pontot begyűjtenünk – fogalmazott.

Leandro visszatérése óta agilisan játszik, a védekezés mellett a támadásokból is kiveszi a részét, több helyzete is adódott, mielőtt megszületett új Fradi-korszakának első gólja.

– Már a bosnyákok ellen is volt egy nagy helyzetem, azt elhibáztam, és a Diósgyőr ellen is szerezhettem volna több gólt, igaz, egyet legalább sikerült belőnöm. Örülök, hogy a fiatal Nagy Ádám jól szállt be a meccsbe, fontos, hogy ilyen tehetségeink legyenek, hiszen hosszú a szezon. Megharcolt a labdákért, és nekem is adott egy remek passzt – sajnos túlhelyeztem, így az a lövésem kicsivel elkerülte a kaput – tette hozzá Leandro.

Olvasói sztorik