NB I

Thomas Doll látta a fáradtságot a játékosain

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Debrecen – Puskás Akadémia 1-1

Kondás Elemér, Debrecen: – Küzdelmes meccsen vagyunk túl. Sikerült megszereznünk a vezetést, és utána is megvoltak a helyzeteink, de sajnos kimaradtak. A ziccereknél nem koncentráltunk eléggé, kicsit pontatlanok voltunk. Az ellenfél egyszer ért oda a kapunkhoz, egy kontrából, azt is ki használta, egy jó lövéssel gólt szerzett. Mentünk előre. A hajrában kockáztatunk, mert meg akartuk nyerni a meccset, ezért előrefelé cseréltünk.

(forrás: dvsc.hu)

Robert Jarni, Puskás FC: – Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk, hiszen az előjelek kedvezőtlenek voltak számunkra. Az MTK ellen csődöt mondott a csapatunk, a Debrecen pedig nyert a bajnokságban és nagyarányú győzelmet aratott az Európa Ligában. Szerencsére ezt magunk mögött tudtuk hagyni, nem ez volt a meghatározó. Gratulálok a fiúknak, karakteres, férfias teljesítményt nyújtottak a pályán egy igazán kellemetlen ellenféllel szemben. Természetesen nyerni szerettünk volna, de most elégedettnek kell lennünk ezzel az értékes idegenben szerzett ponttal. Megmondom őszintén, bennem is van egy kis hiányérzet, hiszen több nagy helyzetünk is kimaradt.

(forrás: puskasakademia.hu)


Ferencváros – Diósgyőr 3-1

Thomas Doll, FTC: – Nagyszerű első félidőnk volt, a fiúk sok mindent bevállaltak. A negyedik-ötödik gólt is megrúghattuk volna, és akkor nyugalmasabb lett volna a mérkőzés, de lehetett látni a fáradtságot a játékosokon. Az elmúlt szezonban is nagyon sok jó mérkőzésünk volt. Sajnáljuk, hogy csütörtökön nem úgy sikerült, de két győzelemmel kezdtünk, úgyhogy most a magyar bajnokságra koncentrálunk.

Bekő Balázs, Diósgyőr: – Két olyan pontrúgás-gólt kaptunk, amit ilyen szinten nem lehet. Ez teljesen összeroppantott minket az első félidőre, csoda, hogy ennyivel megúsztuk. Aztán picit összeszedtük magunkat, az önbecsülésünk működött, a második félidőben sokkal jobban játszottunk. Ez ma ennyire volt elég sajnos. Aki futballozik, az tudja, mit kell tennie, amikor kimegy a pályára. Azt kértem a játékosoktól, hogy tegyék rendbe az első félidőt, és a másodikban próbáljanak sokkal precízebben, agresszívabban futballozni. Azt hiszem, ez sikerült.


Paks – Békéscsaba 4-0

Csertői Aurél, Paks: – A végeredmény elég sima mérkőzést mutatott, de azért nem volt ez olyan egyszerű. Nagy erőket kellett mozgósítanunk, főleg a mérkőzés elején ahhoz, hogy sikerüljön legyőznünk a Békéscsabát. Ugyanakkor azt éreztem, hogy a vendégek játékosai a második gólunk után lélekben egy kicsit már feladták a meccset. Ha összegezzük az eddigi két mérkőzésünket, akkor nem lehetünk elégedetlenek. Újpestről elhoztunk egyet, most pedig teljesen megérdemelten, időnkét igazán jó játékot mutatva, magabiztosan itthon tartottuk a három pontot. Eddig jól rajtoltunk, bízunk a további jó folytatásban is!

(forrás: paksifc.hu)

Zoran Szpisljak, Békéscsaba: – Tanulnunk kell, mégpedig nagyon gyorsan. Ez az osztály más, mint amit tavaly az NB II-ben tapasztaltunk. NB I-es szinten a rögzített helyzeteket igyekeznek kihasználni a csapatok, a Paks is ezekből veszélyeztetett. Kaptunk két naiv gólt, és ez meghatározta a végeredményt. A jövőben a játékosoktól sokkal többet várok. A mai teljesítmény nem volt NB I-es szintű. Sokat kell még dolgoznunk és tanulnunk, ha eredményeket akarunk elérni.

(forrás: beol.hu)


Vasas – Újpest 1-3

Simon Antal, Vasas: – Picit görcsösen kezdtünk, talán amiatt, mert nagyon szerettünk volna bizonyítani az első hazai meccsen a szurkolóinknak. Viszont a játékunk lassabb volt, mint Diósgyőrben. A csapat tartását dicséri, hogy fel tudtunk állni a kapott gól után, mert addig nekünk voltak helyzeteink. Úgy gondoltuk, hogy a szünetben megnyugszunk, és megnyerjük majd a mérkőzést ezáltal, de sajnos nem ez történt. Az Újpest ugyanis jobban használta ki a helyzeteit, nekünk szerencsénk sem volt, mert kettő-egy után is akadtak lehetőségek, de az egyenlítés helyett egy peches góllal még nagyobb hátrányba kerültünk. Úgy tűnt, hogy a kiállítás megpecsételi a sorsunkat, de mentünk előre, nem törődtünk bele a vereségbe. Volt is lehetőségünk a felzárkózásra, de a tizenegyest sajnos nem sikerült belőni.

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Az első félidőben mindkét csapat előtt voltak helyzetek. Mi rúgtuk be az elsőt, és azt gondoltam, hogy ettől megnyugszik a csapat. Mégis a Vasas egyenlített, de érzésem szerint aztán a második félidő alapján megérdemeltük a győzelmet. Szuljicsot külön is kiemelném, mert jól játszott, de szerintem ő még többet is tud. Sallói pedig egy tehetséges fiatal, szép jövő áll előtte. Kiemelném, hogy több játékosunk sem a saját posztján játszott ilyen-olyan okok miatt, de bizonyították, hogy meg tudják oldani a kért feladatot. Öt-hat játékos kevesebbet szerepelt az utóbbi időszakban, féltem, hogy esetleg emiatt hogy bírják majd fizikálisan a meccset, de végül nem volt ezzel gond.

(forrás: vasasfc.hu)


Videoton – Haladás 0-1

Bernard Casoni, Videoton: – Az első félidőben nagy nyomás alá helyeztük az ellenfelet. Sok helyzetet kihagytunk aztán szünet után kaptunk egy balszerencsés öngólt. Megvoltak a lehetőségeink, hogy egyenlítsünk, a tiszta fej hiányzott a sikerhez. Az eddigi legjobb első félidőnket produkáltuk. Háromnaponta játsszuk a meccseket, nincs könnyű dolgunk, ráadásul az, hogy egyszerre csak öt légiósunk lehet a pályán, nem könnyíti meg dolgunkat. A kemény munkában látom a továbblépés lehetőségét – és jönnek majd az eredmények is.

Mészöly Géza, Haladás: – Nem csupán azért jöttünk, hogy elkerüljük a vereséget. Már az első félidőben is akadtak lehetőségeink – gondolok itt például a lesgólra. A szünet után többször is kettő az egyben és három az egyben vezettük a labdát az ellenfélre. Persze a győzelemhez szükség volt Király Gábor, aki nem csak kapusként, hanem ha kellett, mezőnyjátékosként is remekelt. És pici szerencsére is szükségünk volt, hiszen többször eladtuk a labdát a saját térfelünkön. Csapatként nőttünk a Videoton fölé, ha kellett egymást segítették ki játékosaim. Rettentően büszke vagyok a fiúkra, nagyon értékes győzelmet arattunk!

(forrás: haladas.hu)


Bp. Honvéd – MTK 2-1

Marco Rossi, Honvéd: – Annyi történt, hogy két nehéz meccsen nyertünk, ezt viszont nem szabad túlértékelni. Látni lehet, hogy mindkét mérkőzésen megérdemelten nyertünk, főleg most az MTK ellen. Az első félidőben az MTK nem csinált semmit, egy kontrából, a mi hibánkból tudott gólt szerezni. Több góllal is nyerhettünk volna, de helyén kell kezelni a dolgokat. A modern futball alapja az agresszivitás és a megfelelő mennyiségű munka. A nagycsapatok is ezt csinálják, és nálunk is olyan játékosok vannak, akik így állnak a játékhoz. Ezek a fiatal gyerekek megérdemlik, hogy a Honvéd mezét viseljék.

László Csaba, MTK: – Mi hibáztunk, kezünkben volt minimum az egy pont, sőt a három is. Ennyire zöldfülűek nem lehetünk, hogy az első félidő utolsó percében gólt kapunk a semmiből. A második félidő utolsó percében Grgicsnek nem tudom, mi jutott eszébe: előre megy, beadja, aztán jött az egyszerű hosszú labda, aminél elveszítették hátul a sprintet. Ebből kaptunk gólt, megvertük saját magunkat, ezen nincs mit szépíteni.

Olvasói sztorik