NB I

Marek Strestík kell az MTK-nak

Átalakított kerettel készül László Csaba, aki lát esélyt a továbbjutásra a Vojvodina ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Alaposan átalakított kerettel, de magabiztosan készül az FK Vojvodina elleni Európa Liga-selejtezőre László Csaba, az MTK vezetőedzője. A szakember csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, jól sikerült az ausztriai edzőtábor, ahol három mérkőzésből kettőt megnyert az együttes, ráadásul nem sérült meg egyetlen futballista sem, valamint több játékrendszert is ki tudott próbálni.

A holtszezonban Garami Józsefet helyére kinevezett vezetőedző beszélt a fontosabb új igazolásokról: Mato Grgics a horvát bajnokságban bekerült az év csapatába, a bosnyák származású védőt kész futballistának tartja, aki a kék-fehérek hátsó alakzatának egyik értéke lehet. A másodosztályú Kisvárdától visszatért Myke Bouard Ramosszal kapcsolatban megjegyezte, Torghelle Sándorhoz hasonló mentalitású támadóról van szó, aki akár már a közeljövőben komoly konkurenciát jelenthet a 42-szeres válogatott támadónak.

Kiemelte a Pécsről szerződtetett Szatmári Lórándot, aki mint mondta, olyan típusú játékos, amilyeneket mindig is keres a klub, ráadásul a középpályán megfelelően tudja majd segíteni, vagy akár tehermentesíteni a rutinos Kanta Józsefet.

A fiatalok közül újra a kék-fehérekkel készül Varga Szabolcs, aki a holland Heerenveentől tért vissza, valamint az agárdi Sándor Károly Akadémiáról felkerült a felnőttekhez Schrammel Ádám, aki mindhárom ausztriai mérkőzésen lehetőséget kapott. László Csaba kiemelte az U20-as világbajnokságon szerepelt válogatottból Talabér Attilát és Demjén Patrikot is, ők szintén a felnőtt kerettel készülnek majd a jövőben.

A várható érkezők között szerepel Marek Strestík is, a támadó az MTK-val készül, László Csaba pedig eldöntötte, hogy szükség van rá, innentől azonban a klubvezetőkön a sor, hogy meg tudnak-e állapodni a játékossal.

Az FK Vojvodina elleni kupapárharccal kapcsolatban a tréner elmondta, mindkét csapatnak ötven százalék az esélye a továbbjutásra. Ugyanakkor hozzátette, rendkívül fontos, hogy együttese kellő önbizalommal lépjen pályára. Az MTK jövő csütörtökön az újpesti Szusza-stadionban fogadja a Vojvodinát az Európa Liga-selejtező első fordulójának első mérkőzésén.

Olvasói sztorik