NB I

Strestík az MTK-nál van próbajátékon

A Győri ETO korábbi légiósa is pályára lépett a kék-fehérek ausztriai edzőmeccsén.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
MTK – FK Kukesi (albán) 1-3 (1-1)

Ausztria
MTK: Hegedüs L. – Bese, Grgics, Vukmir, Vadnai – Thiam, Vass Á. – Varga Sz., Kanta J., Szatmári L. – Torghelle. Cserék: Deutsch, Strestík, Bouard, Cseke, Hajdú Á., Nagy T., Schrammel. Edző: László Csaba
Az MTK gólszerzője: Szatmári L. (43.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Két győzelem után az albán FK Kukesi ellen játszotta harmadik (utolsó) ausztriai felkészülési mérkőzését az MTK.

Az ötödik percben a tizenhatosra bekerülő labda lepattant a védőkről, az albánok játékosa 12-13 méterről lőtt, Hegedüs Lajos beleért a labdába, de hárítani nem tudott (0-1). A tizedik percben Varga Szabolcs lőtt nagy helyzetből, de a kapus védett. Az albánok kisvártatva a kapufát találták el.

A negyvenedik percben Bese Barnabás beadása után Torghelle helyezte a hálóba a labdát, de les miatt érvénytelenítette a bíró a gólt. A 43. percben Varga Szabolcs ment el a jobb oldalon, a beadásánál elcsúszott a kapus, a szemfüles Szatmári Lóránd pedig két méterről az üres kapuba gurította a labdát (1-1).

A hatvanadik percben a próbajátékon lévő Marek Strestík lépett pályára Szatmári Lóránd helyett. A cseh csatár 63 NB I-es találkozón kilenc gólig jutott korábban a Győri ETO színeiben. Az MTK játszott fölényben, de gólt nem sikerült szereznie a második félidő első harmadában.

A 73. percben az MTK szabadrúgása után kontráztak az albánok és visszaszerezték a vezetést (1-2). A továbbiakban lövésekkel, akciókkal jeleskedett az MTK, de hiába támadott, a 85. percben egy ellentámadás végén ismét az albánok szereztek gólt, végképp eldöntve a mérkőzést (1-3) – tudósított az mtk.hu.

Olvasói sztorik