NB I

Marek Strestík nem próbajátékos

László Csaba szerette volna tudni, milyen állapotban van a cseh, de még nem biztos a leigazolása.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Két győzelem után megvan az MTK első veresége is a felkészülési időszakban. Az Ausztriában edzőtáborozó kék-fehéreket az albán FK Kukesi győzte le hétfő délután 3-1-re. A találkozó után László Csaba vezetőedző nyilatkozott a klub honlapján, és három fontos témát is érintett.

Az albánok elleni meccsről

– Hetven-nyolcvan percig rendben mentek a dolgok, de az utolsó tízben két kontrából betalált az ellenfél. Több oka is van annak, hogy nagyon mérges vagyok. Az egyik, hogy gyűlölök veszíteni, a másik pedig az, hogy hihetetlen mennyiségű helyzetet dolgoztunk ki, és az első félidő felétől a kezünkben volt a mérkőzés. Nálam nincs olyan, hogy első, vagy második csapat. Mindenkit azért hoztam el, mert számítok rá, függetlenül attól, hogy fiatal, vagy idősebb. Labdarúgók voltak a pályán, akiknek sokkal jobban oda kell figyelniük, még akkor is, ha hét nap alatt három meccset játszottunk, és lehet, hogy picivel fáradtabbak, mint máskor. Nemzetközi mérkőzésen be kell rúgni a helyzeteket, és nem szabad olyan hibákat elkövetni, mint az utolsó tíz percben.

A cseh Marek Strestík érkezéséről

– Nem próbajátékon volt, mert tudom, hogy kész futballista, de például neki is volt két olyan ajtó-ablak helyzete, amit ki kellett volna használnia. Vele kapcsolatban azt szerettük volna tudni, hogy milyen állapotban van. Magyar állampolgár, így nem változna vele a külföldiek aránya, lehet használni a csatár mögött, de mindkét szélen is megállja a helyét. 2011 óta Magyarországon játszik, bajnok is volt, ismeri a mezőnyt. A tárgyalások most kezdődnek vele, és majd eldől, hogy marad nálunk, vagy más klubban folytatja.

A szerb Vojvodina elleni Európa Liga-selejtezőről

– A szerb focit senkinek nem kell bemutatni, ahogy a Vojvodinát sem. Nem is olyan régen a Honvédot búcsúztatta, de remélem, mi megtaláljuk a módját annak, hogy a második körben is érdekeltek legyünk. Fel kell készülni rájuk, és hinni kell magunkban. Jó csapat a szerb, de mi is az vagyunk. A csapatom készen lesz, és ha a Budapesten maradt sérültjeink közül néhányan felépülnek, akkor még jobb esélyekkel indulhatunk – mondta László Csaba.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik