NB I

Tippmix miatt esett ki az MTK

Garami József számára csak később derült ki, nem futballszakmai okai voltak a 2011-es búcsúnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Távozott a magyar élvonal legtapasztaltabb edzője, Garami József, aki László Csabának adta át az MTK irányítását. A Napi Gazdaságcikkében beszélt a többi között új feladatáról, a futball presztízsének csökkenéséről, de szót ejtett az MTK 2011-es „furcsa” kieséséről is.

„Az a helyzet, hogy lejárt az időm” – válaszolta a távozását firtató kérdésre a lapnak adott interjúban a magyar NB I-ben edzőként 797 mérkőzést maga mögött tudó Garami József, aki már az előző idény elején bejelentette klubjának visszavonulási szándékát. A mester saját bevallása szerint akármennyire is nyugodt ember, de a folyamatos feszültség az ő idegeit is kikezdte. „Ritkán emelem fel a hangomat, évente talán egyszer-kétszer, olyankor a játékosok is meglepődnek” – mondta Garami.

Utóda kiválasztásába nem szólt bele, de nem is hagyja el végleg az MTK-t, a klub utánpótlásában fog dolgozni. Ha más élvonalbeli csapattól keresnék, talán elgondolkozna az ajánlaton, de most inkább a pihenés mellett döntött, melyre, úgy érzi, nagy szüksége van, elvégre már 75 éves.

„Fájdalmas volt megélnem, hogy edzői pályafutásom során a labdarúgás presztízse, társadalmi elismertsége egyre csökkent, lenézett sportággá vált” – jegyezte meg a magyar foci válságával kapcsolatban.

Garami legnagyobb személyes kudarcának az MTK 2011-es kiesését tartja. „Később derült ki, nem futballszakmai okai voltak a kiesének. Ám a Tippmix-ügyekről nem szeretnék beszélni.”

Az MTK volt mestere a nemzetközi futballsikerek hiányáról is beszélt, pedig a klubbal kétszer is ott voltak a Bajnokok Ligája kapujában. Úgy véli, a magyar fociban most van pénz, de nem igazán találjuk a saját utunkat a futballvilágban.

Olvasói sztorik