NB I

Átépítik a stadiont, bárhol folytatja is a KTE

Nincs kihatással a stadionépítési projektre, hogy a KTE nem az első osztályban fog szerepelni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Nincs kihatással a stadionépítési projektre, hogy a KTE nem az első osztályban fog szerepelni – jelentette ki Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a tegnapi kecskeméti közgyűlésen.

A baon.hu cikkéből kiderül, hogy a polgármestert Szőkéné Kopping Rita DK-s képviselő kérdezte arról, milyen hatással lesz az MLSZ döntése a stadionberuházásra. Mint ismert, a klub első osztályú licenckérelmező fellebbezését elutasította a szövetség fellebbviteli licencadó bizottsága, sőt a KTE a másodosztály követelményeinek sem felel meg. Szemereyné válaszában kijelentette: az átépítési projektre mindez nincs kihatással.

– Ez független attól, hogy nekünk most első osztályban van csapatunk, vagy nincs. A városi sportlétesítmények fejlesztéséhez kapott a város támogatást. Aláírt támogatási szerződés van, zajlanak a közbeszerzések, ezek után nem tudom elképzelni, hogy visszafordulunk ebből a folyamatból – mondta a polgármester.

Szemereyné Pataki Klaudia a testületi ülésen azt is elmondta, hogy csütörtök délután tárgyal a klub vezetőségével a jövőről. Emlékeztetett arra is, hogy 2007-ben a város beszállt volna üzletrésszel a futballklubba, de a focicsapat vezetősége ettől akkor visszalépett.

– Hónapról-hónapra foglalkoztunk a KTE kérdésével, sorsával. Bízunk benne, hogy a kosarasokhoz hasonlóan, kitartó munkával tudnak majd építkezni és sikereket fognak elérni – mondta a polgármester, aki azt is kijelentette: az utánpótlásban rengeteg gyermek focizik, ezért szerinte van jövője a kecskeméti futballklubnak, az infrastruktúra felújítása pedig éppen a tehetségek kineveléséhez kell.

Áprilisban egy sajtótájékoztatón az hangzott el, hogy a Széktói Stadion átépítése idén novemberben kezdődhet el. A Nemzeti Stadionfejlesztési Program részeként, összesen 800 millió forintból korszerűsítik jövő nyárra a létesítményt. Az átépítéssel a futópálya kikerülne, cserébe fedett lelátós atlétikai centrum épülne a jelenlegi 4-es pályán, egy kormányhatározat erre 570,5 millió forintot jelölt meg forrásként.

Olvasói sztorik