NB I

Csodának kellett volna történnie

Gyagya Attila az utolsó pillanatig reménykedett abban, hogy a KTE megkapja az NB I-es licencet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A MLSZ fellebbviteli licencbizottsága kedden úgy határozott, hogy nem ad NB I-es rajtengedélyt a Kecskemét csapatának. Az alföldiek vezetősége úgy határozott, hogy a további döntések meghozatala előtt megvárja a szövetség részletes indoklását. A KTE-t – egy rövid megszakítással – kilenc éve erősítő rutinos védő, Gyagya Attila a Rangadó.hu megkeresésére nyilatkozott a kialakult helyzetről.

– Természetesen nem örülünk a döntésnek. Az utolsó pillanatig reménykedtünk abban, hogy megkapjuk a licencet, de úgy érzem, csodának kellett volna történnie. Látva az MLSZ sajtótájékoztatóját, eléggé egyértelműnek tűnt, hogy határozott koncepció van a jövővel kapcsolatban, és le akarják faragni a csapatok létszámát. Nem tudjuk, mi zajlik a háttérben, mi is csak találgatunk, de amikor az első kérelmet elutasították, akkor szerintem nagyjából el is dőlt, hogy a második körben sem fogjuk megkapni a licencet – mondta Gyagya Attila.

A 33 éves védő és társai teljes bizonytalanságban vannak, jelen pillanatban azt sem tudják, pontosan mi lesz a kecskeméti klub sorsa.

– Ha azt mondom, hogy rossz a hangulat a csapat háza táján, akkor finoman fogalmazok. Az a baj ezzel a döntéssel, hogy hirtelen jött, senki nem számított rá, talán csak az utóbbi három hétben kezdtünk el ezzel komolyabban foglalkozni. Nem tudunk semmit a jövőről, hogy egyáltalán lesz-e csapat. Nagy sok kérdés van a szerződésekkel és az anyagiakkal kapcsolatban is, ezek mind válaszra várnak. Nem tudjuk, mi lesz. Nem túl örömteli pillanatokat élünk most meg. Természetesen az lenne az ideális, ha az ember minél hamarabb találna új munkahelyet, de ez most nagyon nehéz, hiszen még azt sem tudjuk, hogy itt, Kecskeméten mi lesz. A következő napokban nyilván el fog dőlni, hogy mi lesz a jövőkép, és akkor már okosabb leszünk – mondta Gyagya Attila.

Olvasói sztorik