NB I

Nem kapnak új stadiont a kizárt klubok

Nem csak az NB I-es tagságot, de a stadionrekonstrukciós pénzeket is bukhatják a licencel nem rendelkező csapatok.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az élvonalbeli licenccel nem rendelkező négy csapat – Pécs, Nyíregyháza, Pápa, Kecskemét – eredetileg négymilliárd forintot kapott volna a stadionrekonstrukciós programban. A feltételes mód használata azért indokolt, mert a mifocink.com megkérdezte erről az MLSZ-t, és kiderült: elképzelhető, hogy a csapatok az NB I-es tagságuk mellett a stadionrekonstrukciós pénzeket – vagy azok egy részét – is elveszítik.

Pápára 800 millió, Pécsre egymilliárd, Kecskemétre mindennel (tehát egy atlétikai pályával) együtt 1 milliárd 150 millió, Nyíregyházára egymilliárd forint kerülne a programnak köszönhetően. Jelen állás szerint mind a négy klub az NB III-ig zuhan, de Pápán a polgármester már megemlítette: elképzelhető, hogy ők inkább a megye háromból építenék újra a futballjukat.

Adódik tehát a kérdés, hogy az NB III-ban – vagy a megye háromban – szereplő csapatok stadionjaira kell-e ilyen pénzeket ölni. Olyannyira adódott a kérdés.

– Jelen pillanatban azt vizsgáljuk, hogy milyen kiegészítéseket és változtatásokat kell eszközölni a programban, elsősorban sportszakmai szempontból – mondta a mifocink.com megkeresésére Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője.

Hogy ez pontosan mit jelent? Nos, a kiegészítés, de főleg a változtatás szó arra utal, hogy a klubok az NB I-es tagságuk mellett az új stadionjukat is bukhatják…

Olvasói sztorik