NB I

Priskin Tamás a Ferencvárosban?

A Rudolf Gergely hétmilliós fizetéséről szóló korábbi hírek riasztóak lehetnek a tulajdonosoknak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

„Nem kérdés, hogy a most végzős győri akadémiai labdarúgók simán megnyernék a jövő évi NB III-as pontvadászatot. A fő kérdés: kiket sikerül megtartani közülük?” – mondta a Kisalföldinformátora. A megyei napilap szerint az ETO mostani felnőtt keretéből szinte senki nem marad, nem akarnak az NB III-ban játszani. De akkor vajon hova igazolnak azok a labdarúgók, akik az utóbbi három hónapban fizetés nélkül játszottak Győrben?

„Azt az elején érdemes tisztázni, hogy a játékosok többsége nem csak klubhűségből, hanem saját, jól felfogott érdekéből adott bele mindent az utolsó mérkőzéseken. Ők most gyakorlatilag álláskeresők, szeretnének csapatot találni maguknak, lehetőleg minél jobb feltételekkel, magasabb fizetéssel. Véleményem szerint a mostani gárdából igen jó eséllyel minden játékos kap majd magyar elsőosztályú csapatoktól ajánlatot” – mondta a neve elhallgatását kérő, az ETO-hoz közel álló forrás.

Priskin megy a Ferencvárosba?

Utóbbi állásponttal nyilván lehet vitatkozni. A MLSZ egyértelműen letette a voksát a magyar játékosok támogatása mellett – ha így tesznek a klubok, ők is jól járnak anyagilag a szövetség jóvoltából a jövőben –, vagyis a győri zöld-fehérek idegenlégiósaiért aligha fognak verekedni a honi futballvezetők.

A magyar válogatott szintet megütő labdarúgók vannak a legjobb helyzetben. Priskin Tamás és Lang Ádám a litvánok és a finnek ellen is kapott meghívót Dárdai Pál csapatába. A tavaszi szezonban csapatkapitányi szerepet vállaló, és jól játszó Priskin Tamás az Austria Wientől érkezett Győrbe. Neki most is kinéz egy osztrák első osztályú klub, vagy a Ferencváros is, amiről pletykaszinten sokat hallani.

Mi lesz Rudolf Gergellyel?

Lang Ádám jelenleg sokkal megbízhatóbb védő, kevesebb hibázik, mint amikor Veszprémből annak idején, nagyon fiatalon Győrbe érkezett. Iránta minden bizonnyal lesz/van érdeklődés, ahogyan Lipták Zoltán iránt is, aki két évvel ezelőtt bajnoki címet nyert az ETO-val, korábban pedig csúcsra ért itthon a Videotonnal is.

A legnagyobb kérdőjelet Rudolf Gergely neve után tehetjük. Tehetsége alapján hiába emelkedhetne ki a mezőnyből még mindig, többnyire rapszodikus teljesítményt nyújt. Miriuta nem sokkal a Tarsoly-birodalom összeomlása után száműzte az első keretből, majd megbocsátott neki és újra pályára küldte. Azóta egyértelműen hajt, küzd, de formán kívül futballozik. A fizetés kulcskérdés lesz Rudolf és Priskin esetében is. Az Index.hu álláspontja szerint Rudolf hétmilliós fizetéséről szóló korábbi hírek riasztóak lehetnek bármelyik tulajdonosnak.

Hogy folytatja Pátkai és Koltai?

Bár az utóbbi években sokat volt sérült, a Győrhöz valóban ezer szállal kötődő Koltai Tamás is bizakodhat első osztályú szerződésben, mint ahogy Pátkai Máté is. A Kisalföld szerint nem lenne meglepő, ha a középpályás visszatérne korábbi egyesületéhez, az MTK-hoz, de aki emlékszik, hogyan, milyen körülmények között váltak el egymástól a felek, az nem gondolhatja komolyan, hogy Pátkai visszamenne oda, ahol úgy bántak vele…

A fiatal Windecker József a Pécs elleni győztes mérkőzés után úgy nyilatkozott, hogy „több NB I-es ajánlatom is van, akad olyan is, amely közel áll a szívemhez. Egyelőre azonban nem tudom, hol folytatom a pályafutásomat.”

Az ETO-t megmentő teremlabdarúgó-klub vezetői egyelőre nem jelentették be, kiket kívánnak megtartani a fiatal győri labdarúgók közül. Lassan, de biztosan ennek is eljön az ideje…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik