NB I

Elege lett a Győri ETO kapusának

Lubos Kamenár távozott, és szerinte hamarosan mindenki el fogja hagyni a süllyedő klubot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Egy ideig nagyon jó teljesítményt nyújtott a Győri ETO kapujában a szlovák Lubos Kamenár, de Horváth Ferenc vezetőedzői időszakában kikerült a csapatból, utána pedig már nem is tudta visszaszerezni első számú pozícióját. A tavaszi pénztelenség őt is megviselte, még másfél évig élő szerződése volt, de a sport.sk oldalon olvasható interjúban elmondta, hogy a közelmúltban mégis távozott.

– Komolyan aggódtam, hogy mi vár ránk, kellemetlen és stresszes volt a helyzet – mondta a 27 éves Lubos Kamenár, aki korábban a Petrzalka, a Nantes, a Sivasspor, a Sparta és a Celtic kapuját is védte. – Senkinek nincs oka mosolyogni, épp ellenkezőleg. Sajnos azt tapasztaltam, hogy a helyzet rendkívül súlyos, távoztak a szponzorok, köztük a híres autógyártó, amelynek négy karika a jele… A vezetők már megkerestek számos új partnert, de egyik sem lépett be. A csapat nem kapott engedélyt a következő szezonra, és nyáron elbúcsúzik a legmagasabb osztálytól, a legutóbbi információk szerint a harmadvonalba kerül. Ebben az esetben természetesen az első csapat megszűnik, és a továbbiakban juniorok fognak focizni, amatőr körülmények között. Ez a kérdés még nyitott, magam is kíváncsi vagyok, hogyan lehet megoldani.

A kapus nem sokat tud Tarsoly Csaba sorsáról, azt nyilatkozta, erről keveset beszélnek Győrben. A vizsgálat még folyamatban van, a tulajdonost továbbra is fogva tartják.

– Majd meglátjuk, mi lesz vele, és visszatér-e valaha a klubhoz. A történtek következtében kiürült a kassza. A tavaszi szezon elején robbant ki a pénzügyi botrány, amelyben ő is érintett. Egyszer csak napvilágra került az első probléma, aztán egy hét alatt alaposan elmélyült. Már két hónap eltelt, és senki sem magyarázta meg nekünk a pontos helyzetet, folyamatosan bizonytalanságban voltunk.

Kamenár elárulta, hogy a csapaton belül május 15-én többen a távozás mellett döntöttek – köztük ő is –, mert akkor váltak szabadon igazolhatóvá. Az ETO eközben igyekszik méltósággal befejezni a szezont. Az egész csapatot egy ügyvéd képviseli, aki igyekszik elérni, hogy a játékosok megkapják a szerződés szerint nekik járó pénzt. Még nem hagyta el a várost minden játékos, de a szlovák kapus szerint a következő napokban ez fog történni. A drukkerek többször is meglátogatták a csapat edzését, és támogatásukról biztosították kedvenceiket.

– Amennyiben az elmúlt félévet nem nézzük, akkor jónak értékelem a győri teljesítményemet, sőt azt mondom, nagyon jó volt. Sokat játszottam és jól éreztem magam. Az edzőváltás után a csapat lényegesen rosszabbá vált. És jöttek a már említett pénzügyi kellemetlenségek – mondta Kamenár, aki most egyedül készül, és reméli, hogy mihamarabb megtalálja az új klubját. Minden komoly és tisztességes ajánlatra nyitott.

Olvasói sztorik