NB I

Id. Dárdai is kiáll a pécsi futballért

A szövetségi kapitány édesapja is felszólal a licencmizériájával kapcsolatban szervezett eseményen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A PMFC-Matias élvonalbeli licencmizériájával kapcsolatban a pécsi ultrák pénteken délutánra megmozdulást szerveznek a stadion északi lelátójára – írja a pecsinapilap.hu.

Ugyan a viszony nem felhőtlen a tulajdonos Matyi Dezső és az ultrák között, a szervezett szurkolói csoport most úgy döntött, hallatná a hangját a klub élvonalbeli licencének elutasítása miatt. Pénteken 17.30-ra hívják a pécsi futballért aggódókat, az iránt bármilyen szimpátiát érzőket a PMFC-pálya északi lelátójára egy közös demonstrációra.

A tervezett program szerint a klub több egykori ikonja, köztük például idősebb Dárdai Pál is felszólal egy rövid beszéd erejéig, a régi focisták közül is sokan ott lesznek, és vetítenek egy rövid dokumentumfilmet a klubról, majd közösen megtekintik a csapat edzését. A tervek szerint 19 óráig tartana a rendezvény, amellyel kiállnak a pécsi futball jövőjéért, és igyekeznek erőt önteni a játékosokba a hátralévő két fordulóra.

Bár a licencet elbíráló másodfokú testületet nem valószínű, hogy befolyásolja a megmozdulás, azért talán van arra némi remény, ha több ezer pécsi drukker minden ellentétet félretéve együtt mozdul meg, akkor lesz némi hatása a demonstrációnak. A részvételhez szurkolói kártya nem szükséges, a lelátó északi oldalán a büfék nyitva lesznek.

Olvasói sztorik