NB I

A pályán már bennmaradt a Pécs

Az egyelőre licenc nélküli PMFC házigazdaként 2-0-ra győzött a Dunaújváros ellen.
OTP Bank Liga, 28. forduló
Pécsi MFC-Matias – Dunaújváros PASE 2-0 (0-0)
Pécs, 1300 néző. Játékvezető: Iványi
Pécs: Polekszics – Horváth A. (Nagy J., 59.), Ojdanics, Balogh B., Uzoma – Márkvárt, James – Pauljevics, Weitzer (Frank, 90.), Szatmári L. – Makrijev (Fröhlich, 59.). Edző: Robert Jarni
DPASE: Nagy G. – Hidvégi (Thiago, 55.), Szekeres A., Vaskó, Villám – Nikházi, Petneházi (Grubjesics, 84.), Böőr – Csehi T., Jakab D. (Farkas V., 79.) – Eppel. Edző: Artner Tamás
Gólszerzők: Fröhlich (81.), Frank (92.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Vérbeli kiesési rangadót rendeztek szombat este az élvonal 28. fordulójában, hiszen a Pécs az újonc Dunaújvárost látta vendégül. Az NB I-es licenccel egyelőre nem rendelkező hazaiak számára matematikailag a döntetlennel járó egy pont is jó eredménynek számított, a DPASE viszont egyértelműen a győzelem reményében érkezett.

A hatodik percben Makrijev lőtt nagyjából 23 méterről a kapu mellé. Négy perccel később Szatmári ívelt középre, de Makrijev fejese mellé ment. A 15. percben Weitzer szögletébe a kaputól hat méterre helyezkedő Makrijev tette bele a lábát, a labda alig fél méterrel ment el a kapufa mellett. Nyomás alatt tartotta az újvárosiakat a PMFC, de a vendégeknek isakadt lehetőségük. A 22. percben egy szabadrúgást követően a kipattantót Jakab Dávid húsz méterről rászúrta, a középre tartó löketet Polekszics fogta.

A 25. percben Ojdanics hátrálás közben elesett, így az érkező Böőr ígéretes helyzetbe került, de tíz méterről a bal felső sarok fölé tekert. A 32. percben Nagy Gergely és az egyik vendégvédő zavarta egymást, a labda a kapuval szemben álló Makrijev elé került, ő azonban belelőtte a labdát védőbe. A 42. percben Eppel szépen fordult kapura, de nyolc méterről az oldalhálóba lőtt.

A 61. percben Weitzer szögletét Balogh Béla csúsztatta a kapu mellé. Egy perccel később Fröhlich lőtt a kapufa mellé, a túloldalon pedig Böőr Zoltán csúsztatott nyolc méterről a kapu mellé. A 81. percben Pauljevics lőtt nyolc méterről, Nagy Gergely azonban fogta a labdát. Fél perc múlva Weitzer szöglete lepattant Fröhlich, Vaskó és Szekeres között, és a pécsi támadó négy méterről a kapuba továbbította a labdát (1-0). A 85. percben Thiago szépen tette vissza a labdát Nikházi elé, aki 18 méterről a kapu mellé lőtt.

A 92. percben Fröhlich szerzett labdát a középpályán, kiugratta Frankot, aki 18 méterről, magabiztosan lőtte a labdát a vetődő Nagy Gergely keze mellett a kapuba (2-0) – tudósított a PMFC honlapja.

Ezzel a sikerrel az egyelőre licenc nélküli Pécs biztosította a bennmaradást, a Dunaújváros viszont a kiesés szélére sodródott.

– Tíz perc jó játékkal nyerte meg a meccset a Pécs, mert nyolcvan percen keresztül elképzelés nélküli futball folyt a pályán hazai részéről – mondta a Rangadó.hu szakértője, Turi Zsolt, a PMSC korábbi kiváló játékosa, a PVSK edzője. – Fröhlich Roland beállásával változott a játék képe, akkor többet támadott a PMFC. A közönség pozitívan állt a csapathoz, végig türelmes maradt. A pályán összejött a bennmaradás, most már csak a háttérben meglévő problémáknak kellene rendeződniük. A Dunaújváros csak saját magának köszönheti a vereséget, ugyanis számtalan lehetősége volt a vezetés megszerzésére és növelésére, de a futball törvényszerűsége, hogy aki nem rúgja be, az kapni fogja. Kreatívan, ügyesen játszottak, de a lehetőségeiket kihagyták.

Olvasói sztorik