NB I

Egerszegi extra motivált ETO-ra számít

A Diósgyőr középpályása szerint nem profi sportoló, aki nem tudja magát motiválni minden meccsre.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Vasárnap délután a Győri ETO együttesét látja vendégül a DVTK az élvonal 28. fordulójában. A hazaiak az előző körben a Dunaújváros otthonában játszottak gól nélküli meccset, azon találkozón eltiltás miatt nem lépett pályára a Pápa ellen egy héttel korábban győztes gólt szerző Egerszegi Tamás. A tavasz folyamán kényszerből középhátvéd poszton is szereplő 23 éves középpályás nehéz mérkőzést vár az ETO ellen.

– Nehéz mérkőzés lesz számunkra, hiszen az ETO játékosai bizonyára távoznak a nyáron a klubtól, és biztosan extra motiváltan lépnek pályára, hogy megmutassák, mit tudnak, ezáltal felfigyeljenek rájuk. Nálunk azonban nem szabad motiváltabbnak lenniük, hiszen hazai pályán leszünk, és a szurkolókat valahogy vissza kell csalogatnunk a stadionba. A szakmai stáb a héten csapatrészekre lebontva mindenkinek kiadta a feladatokat, úgyhogy tudjuk a dolgunkat, motiváltan edzettünk a héten. Úgy gondolom, nagy küzdéssel meg tudjuk nyerni a mérkőzést – kezdte a Rangadó.hu érdeklődésére Egerszegi Tamás.

– A nemzetközi porondról már lecsúsztak, mi a tét önöknek ezen a meccsen? Miképp tudják motiválni magukat?
– Aki nem tudja magát motiválni minden meccsre, az nem profi sportoló. Ez a kötelezettsége egy futballistának, ezt kell csinálnia. Ha valaki tovább akar lépni és fejlődni szeretne, ahhoz jó teljesítményt kell nyújtania, és a motiváltság ehhez elengedhetetlen.

– Milyen érzései vannak a DVTK tavaszi szereplésével kapcsolatban?
– Nem alakult úgy, ahogy terveztük, de úgy gondolom, másképp is alakulhatott volna. Az első három mérkőzésünkön a Haladás, a Pécs és a Kecskemét ellen más forgatókönyv is benne volt, és akkor szerintem most máshogy állnánk. De már nem szabad a múlttal foglalkoznunk, a hátralévő három meccsből kell kihozni a maximumot.

– A tavasz folyamán játszott kényszerből középhátvédet, aztán a Pápa ellen győztes gólt szerzett. Hogyan látja a saját teljesítményét?
– Nagyon hullámzó volt. Törökországban nagyon jó alapozást csináltam, de sajnos az utolsó edzőmeccsen megsérültem és kidőltem néhány hétre. Nagyon rosszul jött, és emiatt egy picit szerencsétlennek éreztem magam. A múltkori győztes góllal viszont az önbizalmam teljesen visszajött, és olyan állapotban érzem magam, mint az edzőtáborban. Sajnos eltiltás miatt ki kellett hagynom az előző bajnokit, de vasárnap jön a Győr, és ismét meg lehet mutatni, hogy jó passzban vagyok.

– Milyen a munka Vitelki Zoltán megbízott vezetőedzővel?
– Nagyon kellemes csalódás. Jól tudja motiválni a csapatot, és nagyon jó edzéseket vezényel. A szakmai stáb külön, csapatrészenként is foglalkozik a játékosokkal, és mondhatom, hogy profi munka zajlik.

– Csütörtökön jelentették be, hogy a nyártól Bekő Balázs veszi át a Diósgyőr irányítását. Mit szól a tréner kinevezéséhez?
– Egyelőre sok mindent nem tudok mondani, én is csak most tudtam meg. Személyesen nem ismerem Bekő Balázst, de elismerem az eddigi eredményeit, és úgy gondolom, jó edző érkezik hozzánk a nyáron.

Olvasói sztorik