NB I

Lóhere segített Egerszeginek

A Diósgyőr játékosa a kilencvenedik percben szerzett győztes gólt a Pápa ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Diósgyőr–Pápa meccs főszereplője Egerszegi Tamás volt, aki jól időzítette első diósgyőri gólját, a 90. percben ő döntötte el a 2-1-re végződő találkozót.

– A csapat eddig is jól dolgozott, az edzőváltás pedig mindig új motivációt jelent, most sem volt másként. Élvezzük az edzéseket, meg is lett az eredménye a Pápa ellen. A mérkőzés előtt mindenki azt mondta, hogy nehéz lesz, de meg kell nyerni, és valóban így történt: megküzdöttünk a három pontért. Nem elsősorban a gólszerzés a feladatom, de a védőktől is jó néven veszik, ha legalább egyszer betalálnak egy idényben, én 2-3 gólt tűztem ki célul magam elé. Minden labdarúgónak önbizalmat ad, ha beveszi az ellenfél kapuját, nekem is, kicsit sajnálom, hogy ilyen sokat kellett rá várni, de megérte a sok munka. Egyénileg persze, hogy önbizalmat ad a gól, de a csapat számára sokkal fontosabb volt ez a találat és a siker. Az ilyen, a végén behúzott győzelmek amúgy is mindig plusz lökést adnak a csapatnak, amire a továbbiakban szükségünk is lesz – nyilatkozta a klub honlapjának, majd hozzátette: anyukájától kapott egy négylevelű lóherét, ami ott volt a csuklóján, és úgy tűnik, bevált a babona.

A játékos beszélt arról is, hogy nehezen heverte ki a téli felkészülési időszakban, az Otelul Galati ellen összeszedett érülését.

– Magam sem gondoltam volna, hogy ennyire visszavet a dolog. Korábban soha nem volt hasonló bokasérülésem, és mivel nem tört, vagy szakadt el semmi, próbáltam már a következő héten visszatérni, de nem tudtam. Sőt, a türelmetlenségem miatt csak még rosszabb lett. Sokan bíztak bennem, így átvészeltem ezt a nehéz időszakot, és mostanra nem csak teljesen egészséges vagyok, hanem visszanyertem a formámat is. Posztomból adódik, hogy be kell játszanom a két tizenhatos közti területet, azaz a csapatból nekem kell a legtöbbet futni. Ezt csak úgy tudom megtenni, ha kifogástalan erőállapotban vagyok, amihez sok munka, minden edzésen maximális koncentráció kell. És ha jó a fizikai állapotom, akkor abból már következik, hogy jól megy a játék is.