NB I

Jenner otthagyta a Diósgyőr edzését

A megbízott vezetőedző, Vitelki Zoltán kitette a keretből a 31 éves holland játékost; Árki Gábor nyilatkozata pedig rávilágított a problémák forrására.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Hogy lett a Ligakupa-győztes, Magyar Kupa-ezüstérmes, Fradi-verő, győzelmi rekordokat megdöntő Diósgyőrből az idei tavasz egyetlen nyeretlen csapata, amely három évtizede nem látott rossz szériában van?

A kérdés csupán költői, hiszen az események és a mérkőzések Tomiszlav Szivics vezetőedzői időszakában is a szemünk előtt zajlottak. Ám Árki Gábor sportigazgató a minap a Nemzeti Sportban pontosan elmondta, mi a legnagyobb hiba az egész klubműködésben és csapatépítésben.

– Több jelöltünk is van az edzői posztra, már tárgyalunk is. Először világosan kell látni, milyen lehetőségeink adódnak. Az igazolni kívánt futballisták nevei már megvannak, de egyeztetünk még az ügyvezető és a tulajdonos úrral, és azután dől el, meddig nyújtózkodhatunk.

Itt az óriási hiba! Edző még nincs, de Diósgyőrben valaki már összerakta a jövő csapatának embereit. Valaki már eldöntötte, kiket akarnak igazolni. És ez a valaki még véletlenül sem az új edző, lévén hogy az még nincs meg.

Ez viszont olyan helyzetet szül, mint amilyenbe Szivics került. Pontosabban: még rosszabbat. Mert Diósgyőrben összeállították az új csapatot, de mi van akkor, ha az új edző másokat akar?

Talán az új edzőt kellene megtalálni előbb, és vele közösen egyeztetni azokról a játékosokról, akiket leigazolna a klub… Ellenkező esetben fél év múlva újra ott tartanak majd, hogy az edzőnek van egy olyan csapata, amilyet ő nem akart, és amivel nem jönnek az eredmények.

És amiért persze az edző lesz a hibás – írja a mifocink.com.

Jenner nélkül folytatják

Az amigeleken.hu szurkolói portál értesülései szerint Julian Jenner nem játszik a DVTK csapatában a következő öt mérkőzésen. A borsodiak új edzője, Vitelki Zoltán nem számít a 31 éves holland légiósra.

A klub közleménye:

Kikerült a DVTK első csapatának keretéből Julian Jenner, a Diósgyőr holland labdarúgója, miután fegyelmi vétséget követett el. A szombati, Pápa elleni mérkőzésre a felkészülést nélküle folytatja a csapat.

– Jenner a csütörtöki edzést érthetetlen módon otthagyta, majd bement az öltözőbe – mondta el Vitelki Zoltán, a DVTK edzője. – Nem történt olyan eset, ami ezt indokolta volna. Ahogy a szerdai sajtótájékoztatón és az öltözőben is elmondtam, nekem olyan játékosokra van szükségem, akik előreviszik a csapatot. Úgy gondolom, az ilyenfajta viselkedés semmikor, semmilyen formában nem engedhető meg. Julian Jenner a továbbiakban nem tagja a DVTK első keretének. Az ügyet részemről lezártnak tekintem, nem kívánok vele a továbbiakban foglalkozni, készülünk a szombati mérkőzésre.

Olvasói sztorik