NB I

A kivégzések hiányoznak Diósgyőrből

Árki Gábor sportigazgató szerint a csapat nem lett rosszabb az őszhöz képest, így edzőkérdés sincs.

Kapcsolódó cikkek

Nincs edzőkérdés

Van jelenleg edzőkérdés Diósgyőrben? – teszi fel a kérdést a klub honlapja.
– Nincs, fel sem vetődött. Volt hullámvölgyünk ősszel is, akkor sem gondolkodtunk ezen. Amikor Szivics Diósgyőrbe szerződött, akkor az első négy mérkőzésen nem sikerült győzni, majd jött egy hihetetlen sorozat, amit a mai napig emlegetnek a szurkolók. Most is ki fogunk jönni a gödörből. Ehhez az kell, hogy hagyjuk az edzőt dolgozni – mondta Árki.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A DVTK sportigazgatója, Árki Gábor hosszabb interjúban beszélt a tavasszal vergődő együttes helyzetéről. A sportvezető szerint nem lett rosszabb a csapat őszhöz képes, de hiányolja a játékosokból a szenvedélyt, hogy ne csak legyőzni akarják, hanem ha kell, akkor „ki is végezzék” ellenfelünket – írja a klub honlapja.

– Nem érezzük a vérszagot, amit éreztünk ősszel. A szakmai stáb és a játékosok is teszik a dolgukat, de azt a fajta mindenáron győzni akarás, amely jellemezte a játékunkat ősszel, és aminek köszönhetően nagyon sok mérkőzést nyertünk meg, vagy hoztunk döntetlenre az utolsó percekben, most nincs meg. Nem azt mondom, hogy nem küzdenek, vagy nem akarnak a játékosok, mert ez nem igaz, de kicsit azt érzem, mintha elvesztették volna a hitüket – mondta a sportigazgató, majd részletesen is elemzett.

– Nézzük a négy bajnokit! Szombathelyen egy-nullás állásnál „kivégezhettük” volna a Haladást, a zsebünkben lehetett volna a három pont, nyugodtan jöhettünk volna haza, de nem így történt, Németh Márió pedig élete gólját lőtte ellenünk. Az a lövés, amelyik tízből kilenc esetben a szélrózsa minden irányába elszáll, most pont beakadt a rövid felsőbe. Kecskeméten a kiállítás jogosságával lehet vitatkozni, kicsit a saját butaságunk volt, de még emberhátrányban is győzhettünk volna. Ha a tizenegyest be tudjuk rúgni, akkor meggyőződésem, hogy vége a mérkőzésnek. A Pécs elleni meccsen kétgólos előnynél, ha be tudjuk lőni a harmadikat, akkor lehet, hogy ma nem beszélgetünk, mert onnan biztos nem álltak volna fel. Kaptunk két buta gólt, újra elvesztettünk két pontot. Debrecenben jobb volt a hazai csapat, de ha a végén van egy kis szerencsénk, akkor pontot is szerezhettünk volna. Meggyőződésem, hogy nyithattunk volna három győzelemmel és egy döntetlennel is, mert a csapatban benne volt, de minden esetben hiányzott az a kis plusz, ami ilyenkor ahhoz szükséges, hogy egyértelművé tegyük az ellenfelek számára, nekik itt nem lehet keresnivalójuk – fogalmazott Árki.

– Az őszi kezdőcsapatból Elek és Kádár személyében két ember hiányzik. Az itt maradt játékosokkal szemben lenne tiszteletlenség, ha azt mondanánk, hogy ők nem elég jók. Könnyű lenne ezzel mentegetőzni. Egy fecske, de kettő sem csinál nyarat, és amikor elrepülnek, telet sem. A keret 80-85 százaléka maradt, és ők nem lettek rosszabb focisták, mint az ősszel voltak. A vezetőedzőnk már novemberben jelezte, hogy mely játékosokra nem tart igényt, közülük mindenkinek sikerült csapatot találnunk. Elek Ákos és Kádár Tamás is távozni szerettek volna, mindkettejük eladásával jól járt a klub és a játékosok is. A DVTK nem börtön, ha valaki távozni szeretne, azt nem láncolhatjuk magunkhoz, ezzel senkinek sem teszünk jót. Az érkezőkkel kapcsolatban fontosnak tartom kiemelni, hogy csak olyan játékosokat hoztunk, akiket Szivics szeretett volna. Tény, hogy létszámban kevesebben vagyunk, mint ősszel, de a szakmai stáb kérése volt, hogy húsz játékosnál ne legyen több tavasszal, mert nem fognak tudni mindenkinek játéklehetőséget adni. Sosem szerencsés, ha a labdarúgók a lelátóról nézik a meccseket, mert nem férnek be a keretbe. Az őszi csapathoz képest már Németh Milán és Kim Ho-Jung is hadra fogható, velük is többen lettünk. Egerszegi Tamás és Julian Jenner sérülése is a múlté, ha kondícióban utolérik magukat, minden bizonnyal velük is számolhatunk. Kovács Gábor gyógyulása sajnos a vártnál több időt vesz igénybe, de hamarosan ő is a csapat teljes értékű tagja lesz – tette hozzá.

Olvasói sztorik