NB I

Kelet királya a Debrecen

A házigazda DVSC 1-0-ra nyert a Diósgyőr ellen.
OTP Bank Liga, 21. forduló
Debreceni VSC-TEVA – Diósgyőri VTK 1-0 (1-0)
Debrecen, 3400 néző. Játékvezető: Farkas Á.
DVSC: Novakovics – Jovanovics, Máté P. (Mészáros N., 60.), Morozov, Korhut – Mihelics (Wittrédi, 83.), Bouadla, Varga J., Szakály P. – Sidibe, Tisza (Balogh N., 69.). Edző: Kondás Elemér
DVTK: Rados – Okuka, Szalai V., Németh M., Eperjesi – Marjanovics, Krsztics, Egerszegi (‘Bognár I., 61.), Koman, Bacsa – Barczi (Takács T., 61.). Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerző: Tisza T. (4.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Két sérült játékosa, Lázár Pál és Zsidai László, valamint az eltiltott Brkovics nélkül vette fel a küzdelmet a Debrecen a Diósgyőrrel az élvonal 21. fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén.

Bouadla távoli lövése volt az első említésre méltó esemény, de az Antal Botond helyett védő Rados a léc fölé ütötte. A negyedik percben Tisza Tibor 11 méterről okosan a kapu jobb alsó sarkába gurította a Sidibétől hozzákerült labdát (1-0). A folytatásban próbált kezdeményezni a DVTK, de sok volt a rossz passz a vendégeknél. A 12. percben Mihelics labdáját Sidibe fejelte nagy ívben mellé. Hat perccel később Bacsa labdáját Barczi lőtte a kapufa mellé, a túloldalon Jovanovics átadásával Tisza lépett ki, de egy csel után közelről Radosba lőtt.

A 23. percben Tisza közli lövését blokkolták a védők, majd Bouadla ismétlése is levágódott. Tíz perc elteltével Marjanovics fejelhetett közelről, de a megpattanó labda a kapus könnyű zsákmánya lett. Többet támadtak a miskolciak, de nem adódott komolyabb helyzetük. A 42. percben Krsztics tekert kapura, de mellé ment a labdája. A szünet előtt Rados vetődött ki és ütötte el a labdát a támadók elől, majd Sidibe lőtt kevéssel a keresztléc fölé.

A fordulás után Bacsa Patrik esett el Korhut mellett a tizenhatoson belül, de az egész meccset sárga lap nélkül abszolváló játékvezető nem ítélt büntetőt. A 48. percben Szakály Péter 11 méteres lövését védte Rados. Ezután Tisza tisztán lőhetett középről, a vendégkapus vetődve védte a közeli próbálkozást. A következő lehetőség Korhut Mihályé volt, aki éles szögből a kapu mellé lőtt. A 65. percben Bouadla kínálta meg 18 méterről Radost, aki szépen védte a léc alá tartó labdát. Öt perc múlva Jovanovics felperdülő labdáját védte szögletre a kapus.

Nagy lehetőség következett: Koman lövését blokkolták a tizenhatoson belül. A 77. percben Sidibe került nagy helyzetbe, de – tévesen – lesen állították meg. A meccs ziccere három perccel később maradt ki: Sidibe labdáját Mihelics három méterről lőtte mellé. A 88. percben Novakovics fogott ziccert Takács Tamás közeli lövésénél, majd Korhut labdáját a berobbanó Balogh Norbert egy lépésről perdítette a keresztlécre. Izgalmas, eseménydús meccs volt, megérdemelt hazai sikerrel – tudósított a haon.hu.

A borsodiak zsinórban negyedszer sem tudtak nyerni tavasszal a bajnokságban, megszakítás nélkül ötödször kaptak ki Debrecenben, és negyedszer nem tudtak gólt szerezni.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Glázer Róbert, a Rába ETO egykori kiváló játékosa, majd vezetőedzője értékelte:

Szép számú közönség kísérte el a diósgyőrieket, a hazaiak viszont kissé kevesebben voltak a vártnál. Támadólag lépett fel a Debrecen, a mindent eldöntő gól már a harmadik percben meg is született. Küzdelmes, nagyon agresszív, ám nagyon sportszerű mérkőzés volt, ezt bizonyítja, hogy a játékvezető nem is osztott ki lapot a találkozón. A DVSC négy-négy-kettes hadrendben játszott, míg a Diósgyőr a négy-kettő-három-egyes felállást választotta. Az első félidőben inkább egyenlő ellenfelek voltak a csapatok, viszont utóbbinál úgy éreztem, ma nem volt vezéregyénisége az együttesnek, aki húzta volna a társait.

A második félidőben már meggyőző volt a Debrecen fölénye, több góllal is nyerhetett volna, de majdnem megbosszulták magukat a kihagyott lehetőségek. Jobbnak, egységesebbnek, masszívabbnak láttam a hazaiakat, mint az előző meccseken. A több támadásból adódóan több pontrúgást is kiharcoltak, ezek is veszélyesebbek voltak, míg a DVTK játékában nem igazán volt veszély.

Olvasói sztorik