Törökország

Stílszerűen búcsúzott a Diósgyőr

A DVTK 5-1-re győzött Selymes Tibor csapata, a román élvonalbeli Otelul Galati ellen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Diósgyőri VTK – Otelul Galati (román) 5-1 (1-0)
Törökország
DVTK. 1. félidő: Antal B. – Eperjesi, Szalai V., W. Alves (Okuka, 45.), Németh M. – Egerszegi (Ho-Young, 9.), Krsztics – Barczi, Grumics, Gosztonyi – Griffiths. 2. félidő: Rados – Okuka, Szalai V., Eperjesi, Németh M. – Ho-Young (Koman, 56.), Krsztics – Marjanovics, Bognár I., Bacsa – Takács T. Edző: Tomiszlav Szivics
A Diósgyőr gólszerzői: Gosztonyi (tizenegyesből 24.), Bacsa (71., 81.), Krsztics (83.), Marjanovics (86.)
Kiállítva: Okuka (79.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Selymes Tibor edző csapata, a román élvonal utolsó előtti helyén álló Otelul Galati ellen játszott felkészülési mérkőzést szombaton a Törökországban edzőtáborozó Diósgyőr.

A hatodik percben Barczi veszélyes beadása után a védők felszabadítottak az érkező Grumics elől. Egy perccel később Grumics passza után Egerszegi került lövőhelyzetbe a kaputól 18 méterre, kísérletét a kapus védte. A 14. percben Barczi futott be egy hosszúnak tűnő indítást, laposan adott középre, de a rövid oldalon Griffiths, a hosszún pedig Grumics előtt ment el. Újabb egy perc elteltével Gosztonyi ugratta ki Barczit, de a kapus jól lépett ki és megszerezte a labdát.

A 18. percben Gosztonyi lőtte fölé a Grumics buktatásáért megítélt szabadrúgást. A 21. percben egy román szöglet után a 14 méterről érkező lövést Griffiths mentette fejjel szögletre, az újabb beívelést követő fejest Antal Botond bravúrral védte. Két perc múlva jobb a diósgyőriek vezetőgólja: Barczi Dávidot a tizenhatoson belül buktatták, a büntetőt Gosztonyi magabiztosan a kapu bal alsó sarkába lőtte (1-0).

A harmincadik percben a 19 méterről elvégzett román szabadrúgás a rövid oldali kapufa mellé ment egy méterrel. Ezután az egyik galaci játékos a csúszós pályát kihasználva becsapta védőjét, a beadása veszélyesen érkezett, Eperjesi az utolsó pillanatban csúsztatta ki. Támadásban maradt a román csapat, egy éles szögből leadott lövést Antal Botond vetődve védett, majd a szünet előtt egy léc alá tartó labdát kellett kiütnie.

A szünet után Bognár István labdájára Takács Tamás startolt, a kapus éppen csak megelőzte a tizenhatos vonalánál, a kipattanót Bognár tette egyből kapura, de egy visszafutó védőben elakadt. Az 53. percben egy szabadrúgás során a csúszós pályát próbálták kihasználni a románok, de a rövidre tartó labdánál résen volt Rados. Az 59. percben egy román kontra lövéssel végződött, de Rados védett. Két perccel később Koman lőtt 26 méterről, ám a labda elakadt a blokkban. A 63. percben Takács Tamás szedett össze egy lepattantót az ellenfél kapujától 19 méterre, a hosszú oldalt célozta meg, nem sokat tévedett.

A 67. percben egy életerős, húszméteres román szabadrúgás a kapu közepe felé tartott, de Rados kitolta a léc alól, majd egy balról érkező lövést is védett. Az ellentámadásból a DVTK megduplázhatta volna az előnyét, de a védők idejében közbeléptek, ám a 71. percben megszületett a második gól: Koman ívelt Takács Tamáshoz, aki Bacsának passzolt, ő pedig laposan a hálóba lőtt a kapus lába mellett (2-0).

A 79. percben egy tömegjelenet után páros kiállításra került sor, diósgyőri részről Okuka kapott piros lapot. Ezt követően két perc alatt kétszer volt eredményes a DVTK: előbb Bognár passzolt Bacsának, aki balról, tíz méterről értékesítette a helyzetet, majd Krsztics lőtt szabadrúgásból a tizenhatos sarkától a kapu jobb felső sarkába (4-0). És ezzel még nem volt vége: a 86. percben Bacsa húzott befelé a bal oldalon, középre emelte a labdát, amit Marjanovics egy lépésről a hálóba fejelt (5-0).

Selymes Tibor csapatának a 89. percben összejött a szépítés: egy tömegjelent után büntető ítélt a játékvezető, a román játékosa megvárta, amíg Rados eldől, és középre lőtte a labdát (5-1) – tudósított a DVTK Twitter-csatornája.

– Elégedett vagyok, de most is azt mondom, még nem az eredmény a legfontosabb – kezdte értékelését a klub honlapján Tomiszlav Szivics, a DVTK vezetőedzője. – Nagyon jó mérkőzést játszottunk egy szervezett ellenfél ellen. Nem volt akkora különbség a két csapat közt, mint azt az végeredmény mutatja. Az első félidőben nagy taktikai csatát vívtunk, ahol kivárásra játszottunk. A második játékrészre koncepciót és támadósort váltottunk, mert látni akartuk mindkét felállást a bajnoki rajt előtt. Nagyon remélem, Egerszegi Tamás sérülése nem komoly, mert szerdán számítok rá, ugyanis Krsztics, Ho-Young és Koman sem léphet pályára a Honvéd elleni elhalasztott Ligakupa-mérkőzésen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik