NB I

Az ember, aki le tudja győzni a Videotont

Kulcsár Tamás lett a fehérváriak mumusa: a bajnokság után a Ligakupában is győztes gólt lőtt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kisebb meglepetésre a Videoton hazai pályán 2-0-ra kikapott a Ligakupa negyeddöntőjének visszavágóján a Debrecentől, így az első meccset 3-2-re elvesztő hajdúságiak jutottak tovább. A bajnokságban eddig egyetlen veresége van a Vidinek, azt is a DVSC ellen szenvedte el, még ősszel, szintén Fehérváron. És mindkét meccsen Kulcsár Tamás lett a bajnoki listavezető végzete.

A debreceniek támadója ősszel két gólt szerzett, a Loki pedig 2-1-re nyert. Most a kupameccsen egy remek kontra végén ismét betalált, kialakítva a végeredményt. Arról már gondoskodott, hogy – a 2012-es Debrecennel ellentétben – ne lehessen veretlenül bajnok Joan Carrillo csapata, most pedig az egyik plusztrófea lehetőségétől is elütötte őket. Ugyanakkor a Rangadó.hu érdeklődésére nyilatkozva gyorsan elejét vette a dolgok „túlragozásának”.

– Nem kell ennek a dolognak túl nagy feneket keríteni. Szeretek a Videoton ellen játszani, eleve a pályájukat is szeretem, mert nagyon hangulatos. A csapat pedig nagyon jó, és egy jó csapat ellen valahogy jobban szeret játszani az ember – mondta Kulcsár Tamás, akinek van egyébként fehérvári múltja is, hogy pikánsabb legyen a helyzet.

– Játszottam egy évet a Videotonban, az MTK-ból érkeztem kölcsönbe, de nem volt túl szerencsés időszak: eltört a karom, így hamarabb távoztam a tervezettnél. Jó élményeim voltak ott ezzel együtt, akkor már elindult felfelé a csapat, Mezey Gyuri bácsi volt az edző, a Garancsi-éra első eredményei már látszottak. Profi körülmények között dolgoztam. Szóval, semmilyen rossz érzésem nincs velük kapcsolatban, épp ezért extra motivációm sincs ellenük, ráadásul azóta teljesen ki is cserélődött az a csapat.

A Vidi ellen szerzett három gólja közül volt, amelyik igen szépre sikeredett, de Kulcsárt az eredmény érdekli igazán. Azt mondja, ez a mostani győzelem is jót tett nekik, noha, nem annyira kiemelt meccsen született.

– A bajnoki meccs azért mégis más. Ennek a mostani győzelemnek inkább az volt a jelentősége, hogy fiatal csapattal értük el, büszkék lehetünk rá, hogy a fiatalok odatették magukat. De ha választanom kell, talán a bajnoki meccsen lőtt második találatom a legemlékezetesebb.

Úgy tűnik, a DVSC a kevés hazai csapatok egyike, amelyek képesek zavarba hozni a bajnokságot toronymagasan vezető Videotont. Ami persze a presztízs miatt fontos lehet, és ne feledjük, a felek egyszer még találkoznak a bajnokságban, Debrecenben – de Kulcsár Tamás szerint nekik nem a Vidivel, hanem saját magukkal kell foglalkozniuk. Mert vannak még céljaik.

– Hogy miért pont mi nem fekszünk a Videotonnak, arról talán az ő edzőjüket kellene megkérdezni. Mi a bajnokság elejét elrontottuk, részben a nemzetközi kupaszereplés miatt, de már nem szeretnék erre hivatkozni. Volt egy hosszabb hullámvölgyünk, aztán talán pont a fehérvári győzelmünk után találtunk magunkra. A Vidinek nem volt nemzetközi kötelezettsége, és fantasztikusan kezdte a szezont. Ismerem, milyen érzés ez, nekünk is volt benne részünk, amikor 2012-ben veretlenül lettünk bajnokok: egyszerűen minden sikerül, amikor már minden mindegy, akkor is nyersz. A Videoton abszolút megérdemelten lesz bajnok, ugyanakkor ilyen a foci, bárki kikaphat egy-egy meccsen.

– Nincs olyan motivációnk, hogy a Vidit kell mindenáron megvernünk: a nemzetközi kupába szeretnénk odaérni, jelenleg ez számít, semmi más. Ehhez pedig meg kell nyerni a hátralévő meccseinket, így a Vidi elleni újabb rangadót is majd, Debrecenben – tette hozzá Kulcsár Tamás.

Olvasói sztorik