NB I

Az állandóság lehet a Loki erőssége

A DVSC támadójának, Kulcsár Tamásnak a kemény edzések mellett csak enni és aludni marad energiája.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Itthon napi két edzéssel, majd februárban törökországi edzőtáborozással készül az élvonal tavaszi rajtjára a DVSC-TEVA együttese. A szezon folytatását a negyedik helyről várják a címvédő hajdúságiak, akik a hétvégén első edzőmérkőzésüket is lejátszottak a Békéscsaba ellen. Az 1-1-re végződő találkozóról és az alapozásról is mesélt a Rangadónak a gárda kiváló támadója, Kulcsár Tamás.

– Ez már a negyedik felkészülésem Kondás Elemérrel, és nagyjából tudtam, hogy mire lehet számítani, de az idei alapozás talán még az előzőeknél is keményebb egy picit. Fáradtak vagyunk, de tudjuk, hogy ezzel jár. A hangulat egyébként remek, ezzel sosem volt gond, és most egy kicsit olyanok vagyunk, mint a gyerekek, a napi két edzésen kívül evés és alvás van a programban. Egyelőre a felkészülésnek olyan szakaszában járunk, amikor többnyire a futásokon van a hangsúly, a finomítások később lesznek. Jelen pillanatban itt tartunk, szerencsére együtt maradt a társaság, és várjuk a tavaszt – kezdte Kulcsár Tamás.

– Az első felkészülési mérkőzésükön a Békéscsaba ellen döntetlent játszottak. Milyen volt?
– Nagyon az elején járunk még, ráadásul az első edzőmeccsünk elmaradt, akkor csak egymás között játszottunk. A Békéscsaba ellen még nem kapott senki egész meccses terhelést, de a héten kilenc olyan edzésen vettünk részt, amely átlagon felüli erősségű volt. Ezáltal nem voltunk igazán frissek a csabaiak ellen, de nem is ez volt a lényeg. A vezetőedző azt kérte, hogy fussunk minél többet, próbáljunk nyomást gyakorolni az ellenfélre. Úgy érzem, ez sikerült is. Eléggé betömörültek, nem nagyon volt helyünk támadni. Ha ebből a szemszögből nézzük, akkor az edzőmeccs elérte a célját, de a DVSC nyilván mindig nyerni akar. Az ilyen meccseket lehet azért reálisabban is nézni, még nem azon volt a hangsúly, hogy a támadásokat gyakoroljuk. A pallagi edzőközpontban vívjuk ezeket a mérkőzéseket, az elején elég fagyos volt a talaj, már nem lehet rá panaszunk, de egy stadionban azért más játszani.

– Nincs túl nagy játékosmozgás a DVSC-nél, ez az állandóság lehet a csapat előnye akár a tavasszal?
– Már többször hangsúlyoztam, hogy a Debrecenre nem is volt jellemző a kapkodás. A játékosok meg vannak becsülve itt, jól érzik magukat. A klub és a vezetők a kiegyensúlyozottságra törekszenek, és mindig próbálnak erősíteni. Nem az én tisztem elmondani, de úgy gondolom, hogy a klub feleslegesen nem akar külföldi játékosokat igazolni. Most felkerültek hozzánk fiatalok, meglátjuk, mennyire tudnak beszállni a mostani csapatba. Érkezett még Wittrédi Dávid, aki szerintem fog tudni segíteni. Be kell még illeszkednie a csapatba, de a személyiségével nincs gond, úgyhogy könnyen fog menni. Azt gondolom, tavasszal az állandóság lehet az erősségünk. Fontos, hogy együtt maradt a gárda, és hogy ne legyenek sérültek, eltiltottak. Fura ezt hallani pont az én számból, hiszen ez többnyire rám volt érvényes, de ha mindenki egészséges és nincs eltiltott, akkor egy erős Debrecen fog a tavasszal játszani.

– Várja már a csapat a törökországi edzőtábort?
– Mindig kétes a véleményem. Úgy gondolom, fontos és szükség van az edzőtáborra. Jó a pallagi edzőpálya, tudunk rajta edzeni, de a monotonitást kiküszöbölve fontos, hogy egy kicsit kimozduljunk. Az egész világról érkeznek oda csapatok, és az a legnagyobb jelentősége a török edzőtábornak, hogy erősebb csapatokkal tudunk játszani. Nyilván ennek van értelme, ebből lehet tanulni. Évről-évre próbálunk ott lenni a nemzetközi porondon, és ez mindenképp segít minket ebben. Megtapasztalhatjuk, hol és miben vannak lemaradásaink. Várjuk már persze, de amikor kint vagyunk, akkor már azt várja az ember, hogy jöhessen haza…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik