NB I

Kulcsár nem akarja felfújni a győzelmet

A Videoton ellen duplázó támadó úgy érzi, hogy a címvédő DVSC visszatalált a helyes útra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap a címvédő DVSC vetett véget az éllovas Videoton tízmeccses sikersorozatának. Győzelmükkel a debreceniek már a hetedikek az OTP Bank Liga tabelláján, de a hátrányuk továbbra is tetemesnek mondható az élmezőnyhöz képest, ráadásul a következő fordulóban a Fradit fogadják. A Vidi ellen duplázó Kulcsár Tamás a Rangadó.hu megkeresésére a hétvégi rangadóról, a csapat magára találásáról és a Ferencváros elleni várakozásairól is beszélt.

– Természetesen nagyon boldogok vagyunk, de ez is csak egy meccs volt a sok közül. A rangadó persze rangadó, de a legfontosabb számunkra most minden meccsen a három pont. Ugyanígy örültünk volna, bárki ellen is nyerünk. Az a legfontosabb, hogy minél több pontot gyűjtsünk össze, és minél hamarabb elkezdjük a felzárkózást – kezdte Kulcsár Tamás.

– Mi volt a győzelem kulcsa a listavezető ellen?
– Ami eddig is jellemzett minket: a csapatmunka. Az összetartás és az egymásért való küzdés jellemző a gárdára, és nyilván ettől csapat egy csapat. Az utóbbi időben ez nem romlott meg, de mi tudjuk az okait, hogy miért nem működött kicsit a gépezet. Úgy érzem, visszaálltunk a helyes útra, és most már rendben vannak a dolgok.

– A Honvéd elleni siker zökkentette vissza a társaságot?
– Mindenki ezt mondja, de már előtte is érzékelhető volt a javulás. A null-nullra végződő Kecskemét elleni meccsen is jól játszottunk, de egyszerűen nem mentek be a helyzetek. Érdekes, hogy Pakson kikaptunk, pedig abszolút miénk volt a mérkőzés. A két Ligakupát is idesorolnám, mert a válogatott szünet ellenére is a legerősebb csapattal próbáltunk kiállni. Ott is nyertünk, kezdett összeállni a játék, aztán ez lett a végeredménye.

– A két bajnoki győzelem talán lendületet adhat a csapatnak…
– Nem szeretek semmilyen győzelmet felfújni. A Videoton nyert tíz meccset, amiért tisztelet a számukra, de nem akarom úgy kezelni, hogy olyan nagy dolog, hogy megvertük őket. Egyrészt mi vagyunk a bajnokok, másrészt pedig mindig háromesélyes egy ilyen meccs. Ez egy rangadónak számít, szóval nem akarom annyira felfújni, hogy most minden rendben van azért, mert nyertünk. Ugyanúgy sokat kell tennünk az összes meccsért, hogy pontokat szerezzünk. Ráadásul nekünk mindig sokkal nehezebb saját magunkkal megküzdenünk, mint egy ilyen csapattal. Gondolok arra, hogy a kis csapatok ellen mindig nehezebben megy. A hétvégén azonban nem egy ilyen ellenfél következik, hanem a Ferencváros, ami megint egy háromesélyes rangadó lesz.

– Ha jól veszem ki a szavaiból, akkor a tabellát és az élmezőnyt annyira nem figyelik…
– Az a legfontosabb, hogy minél több pontot gyűjtsünk össze, nem kezdünk el számolgatni. Természetesen van egy elképzelésünk, hogy mi az a normális, reális eredmény, ami elvárható tőlünk és hozható is, de ezzel még annyira nem foglalkozunk.

– Mire számít a Ferencváros elleni összecsapáson?
– Hasonló típusú, küzdős találkozót várok, mint a Videoton ellen. Hazai pályán játsszunk rangadót, és a három pont, a felzárkózás a célunk. Tiszteljük a Fradit, jó erőkből áll, és egyben van nagyon. Nehéz mérkőzésre számítok, szerintem az fogja eldönteni a meccset, hogy ki küzd jobban – mondta Kulcsár Tamás.

Barátok ellen készül a védő

Nem gyakori az átjárás a két klub között, a debreceniek 28 éves védője, Alekszandar Jovanovics a ritka kivételek egyike, hiszen idén nyáron éppen a Fraditól igazolt a DVSC-hez.

– Különleges meccs lesz számomra, érzelmekben gazdag, hiszen a volt csapattársaim, a barátaim ellen játszom vasárnap, de ezt félre kell tenni. Most már Debrecenben futballozom, ezért kilencven percre megszűnik a barátság, és száz százalékban a Lokiért fogok küzdeni – mondta az MTVA mikrofonja előtt a boszniai szerb hátvéd.

Olvasói sztorik