NB I

A Honvéd ellen támadt fel a Loki

A Debrecen hazai pályán 4-0-ra győzött a Bp. Honvéd ellen az élvonal tizedik fordulójában.
OTP Bank Liga, 10. forduló
Debreceni VSC-TEVA – Bp. Honvéd 4-0 (2-0)
Debrecen, 2600 néző. Játékvezető: Németh Á.
DVSC: Novakovics – Lázár P., Máté P., Mészáros N., Korhut – Jovanovics, Bódi (Vadnai, a szünetben), Varga J., Szakály P. (Ferenczi J., 83.) – Sidibe, Tisza T. (Balogh N., 73.). Edző: Kondás Elemér
Honvéd: Kemenes – Ikenne-King, Alcibiade, Ignjatovics, Kosznics – Portilla (Ihrig-Farkas, a szünetben) – Vécsei (Job, 71.), Hidi, Vidovics (Nagy G., a szünetben), Gazdag – Youla. Edző: Pietro Vierchowod
Gólszerzők: Tisza T. (15.), Sidibe (38.), Vadnai (47.), Varga J. (61.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az eltiltott Zsidai László és Kulcsár Tamás, valamint a sérült Mihelics és Seydi nélkül várta a Bp. Honvéd elleni, hazai találkozót a rendkívül gyenge formában lévő Debrecen, amely címvédő létére a tabella alsóházában szerénykedett, egy ponttal lemaradva aktuális ellenfelétől.

A hatodik percben Tisza Tibor lőtt húsz méterről a kapufa mellé. A 15. percben Korhut Mihály remek beadását az őrizetlenül hagyott Tisza Tibor magabiztosan a hálóba lőtte (1-0). A 21. percben Lázár beadását Tisza hét méterről emelte a kapu fölé. A másik oldalon Hidi 13 méteres lövését fogta Novakovics. A 28. percben Youla került helyzetbe a tizenhatoson belül, a kifutó kapus nem tudott menteni, a labda visszakerült a légiós elé, aki azonban elesett, így odalett a lehetőség.

A 38. percben Kemenes Szabolcs lapos kirúgását Vidovics visszafelé passzolta, de Kosznics ellépett a labda elől, Sidibe lecsapott rá, és a megdöbbent kapus mellett a hálóba passzolt (2-0). A szünet előtt Lázár Pál passzát követően Jovanovics az oldalhálóba lőtt.

Az újrakezdés után Jovanovics beadását Vadnai lőtte közelről a hálóba (3-0). Az 53. percben Lázár Pál passza után Sidibe nagy erővel meglőtt beadása elsuhant a kapu előtt. A 61. percben újabb komikus gól következett: egy szabadrúgás után Kemenes éppen Lázár fejére ütötte a labdát, amely Varga József elé került, ő pedig a hálóba lőtt (4-0). a túloldalon Youla közeli lövését Novakovics szögletre mentette. A 66. percben Jovanovics lőtt a kapu fölé.

A 72. percben Alcibiade távoli lövését fogta Novakovics. A 81. percben Balogh Norbert remek egyéni akció végén a kapusba lőtt. A debreceniek augusztus 24-én nyertek legutóbb a bajnokságban, és bár ezúttal sem nyújtottak végig tökéletes teljesítményt, teljesen megérdemelten győztek, ilyen különbséggel is. Az elkeserítő produkciót nyújtó Honvéd ismét alulmúlta önmagát.

– Belefutottak a késbe – ez annak idején Verebes József szava járása volt, de most ez történt a Honvéddal, bár a Debrecen korábban bukdácsolt. Támadás nélkül nincs gól, sőt előbb-utóbb gólt kap is egyet a csapat, ez az örök törvényszerűség is igazolódott ma, pedig a meccs nem kezdődött rosszul a kispestiek szempontjából. Nem látok nagy változást, pedig taktikai variációk tömkelegét gyakorolják az edzéseken. A cseréket megelőzően Vécsei szabadon mozgott Youla mögött, sajnálom, hogy lecserélték. Jelen pillanatban itt tart a csapat, biztos volt, hogy Debrecenben nagy reményei nem lehetnek – mondta a Rangadó.hu szakértője, Szurgent Lajos, a Bp. Honvéd korábbi vezetőedzője.

Olvasói sztorik