NB I

Mindenhol pontot kell szerezniük a pápaiaknak

Csizmadia Csaba szerint a sikerességhez elengedhetetlen, hogy egységesek maradjanak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tavasszal eddig mindössze négy pontot gyűjtött az OTP Bank Ligában a Lombard Pápa, amely legutóbbi négy meccsén gólt sem tudott rúgni, és visszacsúszott a kiesőzónába. A pápaiak vasárnap a szintén gyenge formában lévő és góltalansággal küzdő Újpest vendégei lesznek. A Lombard rutinos védője, Csizmadia Csaba a Rangadó.hu megkeresésére beszélt az utóbbi időszakról és az lilák elleni várakozásairól.

– Az utóbbi mérkőzéseken a szerencse is elkerült minket, főleg a Nyíregyháza és a Puskás Akadémia elleni hazai meccseinkre gondolok. Mindkét alkalommal egy-nullra kaptunk ki, két elkerülhető góllal. Az MTK igazából lefocizott minket, de ott véleményem szerint csapatként az egyik leggyengébb teljesítményt nyújtottuk. A felcsútiak elleni, legutóbbi találkozóra a játék és a helyzetek alapján tudunk építeni. Nincs más választásunk, csak hogy így játsszunk a hátralévő meccseken is, és az eredmény forduljon a javunkra.

– Közben viszont kiesőhelyre csúszott vissza a csapat…
– A gól az, ami a legjobban hiányzik, hiszen nagyon kevés gólt rúgunk. Tény, hogy kapunk is, de úgy nagyon nehéz, ha nem találunk a kapuba. Jelen pillanatban ez hiányzik a csapatból, de a Puskás Akadémia ellen már több lehetőségünk adódott. Nem nehéz a megoldás, be kell rúgni a helyzeteket.

– Milyen a hangulat az öltözőben és az edzéseken?
– Nem szomorkodunk és rajta vagyunk azon, hogy minél hamarabb elkerüljünk a kiesőhelyről. Egységesek vagyunk, és mindenki látja, hogy ez a pozíció nem jó, úgyhogy el kell innen mozdulnunk. Nem azzal foglalkozunk, hogy hányadik helyen vagyunk, hanem hogy minél hamarabb elkerüljünk onnan.

– A Lombard körüli botrány nem nyomja rá a bélyegét a csapat mindennapjaira?
– Azt gondolom, hogy ez nem ránk tartozik, és nem is foglalkozunk ezzel.

– Vasárnap az Újpest otthonában vendégszerepelnek. Mit vár a gyenge formában lévő lilák ellen?
– Sikerült élőben megnéznem őket a Fradi ellen, és ahogy látom, az újpestieket sem veszélyezteti a bőség zavara. Nem sikerült még nyerniük tavasszal, és bízom benne, hogy meg tudjuk tartani ezt a nyeretlenségi sorozatukat. Készülünk ellenük, nem verhetetlen csapat, amely szerintem az őszhöz képest gyengült is. Nincs más választásunk, mindenhol pontot kell szereznünk. Nekünk egységesnek kell maradnunk. Az Újpest az egyik legjobb játékosával szerződést bontott, de ezzel nem is kell foglalkoznunk. A legfontosabb, hogy mi egységesek legyünk és ne bomoljunk meg, mert akkor nem lehetünk sikeresek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik