NB I

Dibusz: Jó volt egy kicsit szusszanni

A Fradi kapusa a Haladással kapcsolatban nem a 0-7-ből, hanem az őszi 0-0-ból indul ki.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az Újpest elleni telt házas derbi 2-0-s megnyerése után a kiesés ellen küzdő Haladás otthonába látogat a Ferencváros. Bár a szombathelyiek egy héttel ezelőtt 7-0-ra kikaptak Székesfehérváron, a látszat ellenére az élvonal 24. fordulójában sem vár könnyű mérkőzés a fővárosi zöld-fehérekre, elég csak arra gondolni, hogy ősszel nem született gól a két együttes találkozóján.

A csütörtöki sajtótájékoztatón Dibusz Dénes először arról beszélt, hogy ilyen nagy közönség előtt, ilyen jó hangulat közepette teljesen más lelki állapotban vannak a játékosok.

– Nagyszerű volt a hangulat vasárnap, erre vártunk egész évben, a Chelsea elleni meccs óta, hogy újra megteljen az aréna – kezdte az FTC kapusa, Dibusz Dénes. – Nagy várakozásokkal tekintettünk a mérkőzés elé, mindenki maximálisan koncentrált, és maximális odaadással tette a dolgát a pályán, és ezt a szurkolóink is díjazták. Főleg a második félidőben sikerült tűzbe hoznunk és lelkesítenünk őket a játékunkkal. Nagyon bízom benne, hogy tavasszal lesz még alkalmunk telt ház előtt szerepelni hazai pályán. Ilyen nagy közönség előtt, ilyen jó hangulat közepette teljesen más lelki állapotban van az ember, mintha mondjuk nyolcszáz néző előtt játszik egy edzőmeccs-jellegű találkozót. Bár nekünk ilyen problémánk szerencsére nincs, mert a hazai mérkőzéseinken mindig szép számmal vannak jelen a szurkolók, de összehasonlíthatatlan, ha telt ház van.

A kapus ezután elmondta, hogy számára is nagy segítség a magasabb szintű futballkultúrából érkező Gera Zoltán és Hajnal Tamás jelenléte, hiszen minden mozdulatuk tanulságos.

– A keretünk összetétele jó, hiszen vannak tapasztalt játékosok és fiatalok, akik feltörekvő reménységek, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy helyet szerezzenek maguknak a csapatban. Nincs egyszerű dolguk, mert minőségileg rendben van a keret, ezért nekik a Ligakupában és az U21-bajnokságban van lehetőségük bizonyítani, és ezt maximálisan meg is teszik, hiszen az U21-et toronymagasan vezeti a csapatunk, ott mindenki felhívja magára a figyelmet. Nem direktben kell nekik tanácsot adni és terelgetni őket, hanem a mindennapi edzésmunkánkkal, az életvitelünkkel kell példát mutatnunk, hogy abból tudjanak tanulni. Nekem is nagy segítség Gera Zoltán vagy Hajnal Tamás jelenléte, akiknek minden mozdulatát lehet figyelni, hiszen magasabb szintű futballkultúrából érkeztek, ezáltal szerintem jóval többet tudnak, mint bármelyik játékos, aki csak Magyarországon szerepelt.

Múlt vasárnap óta sok szó esett arról, hogy talán hasznos lett volna az úgynevezett gólvonal-technológia használata a derbin, hiszen az újpesti kiállítás, illetve a Fradi második gólja előtt nagyot kellett védenie Dibusznak – bár úgy tűnt, a televíziós visszajátszás is bizonyító erejű volt… A Rangadó.hu erről a jelenetről is megkérdezte a válogatott játékost.

– Be kell vallanom, hogy neccesnek éreztem, mert szinte bevetődtem a kapuba, és hirtelen nem tudtam, hogy bent volt vagy kint. A visszajátszások alapján később láttam, hogy pont a vonalon volt, tehát jó döntést hoztak a játékvezetők. Ha minden stadion olyan szintű lenne, mint a Groupama Aréna, akkor lehetne erről beszélgetni, de amíg csak egy helyen van ilyen rendszer, addig addig ennek a használata nem is biztos, hogy sportszerű lenne. Örüljünk annak, hogy sikerült még a gólvonalon megállítanunk a labdát, és jól látták a bírók, ezért szerencsére nem volt szükség arra, hogy a gólvonal-technológia beleszóljon a mérkőzésbe.

– A győztes rangadó után jól jött, hogy ezúttal semmilyen kupameccset nem kellett játszaniuk hét közben?
– Úgy gondolom, jó volt, hiszen sokat kivett a csapatból, a játékosokból a vasárnapi mérkőzés. Hamarosan megint olyan időszak következik számunkra, amikor hét közben Ligakupa-, illetve Magyar Kupa-meccseink lesznek, úgyhogy nem jut sok időnk a pihenésre. Most szusszantunk egyet, és erőt gyűjtöttünk a következő időszakra.

– Mennyire könnyű, vagy éppenséggel nehéz felkészülni a Haladás csapatából, hiszen a székesfehérvári kiütéses vereségük nem feltétlenül a valós erejüket tükrözi…
– Így van, én is úgy gondolom, hogy nem szabad ebből a múlt hétvégi mérkőzésből kiindulni, hiszen több mint egy félidőt emberhátrányban játszottak, és a Videoton nagyon jó, minőségi csapat, amely ezt az előnyt ki tudta használni. Nagynak mondható a különbség, de a Haladás nem rossz csapat, tavasszal voltak jó mérkőzéseik, gyűjtögették a pontokat, bár az elmúlt két forduló nem sikerült nekik úgy, ahogy szerették volna. Ettől függetlenül szerintem nekünk abból kell kiindulnunk, hogy ősszel hazai pályán nem tudtunk a kapujukba találni és nem tudtunk győzni ellenük. Ennek mindenképpen óvatosságra kell intenie minket, és maximális koncentrációra kell sarkallnia. Bízom benne, hogy ez nem lesz probléma, hiszen a keret nagy része átélte azt a meccset, ezáltal vagy egy kis hiányérzet bennünk. Lehet, hogy még hiányozni fog az a két pont, amit ott elvesztettünk, de azon vagyunk, hogy a hátralévő fordulókban ne veszítsünk pontot. Ehhez az is kell, hogy Szombathelyen nyerjünk – mondta végül Dibusz Dénes.

Olvasói sztorik