NB I

Thomas Doll: Ne beszéljünk az Újpestről!

A Fradi edzője szerint bajba kerülhetnek Szombathelyen, ha még mindig a derbivel foglalkoznak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Ha az újságírókon múlik, a Ferencváros csütörtöki sajtótájékoztatóján szinte kizárólag az Újpest elleni, múlt vasárnapi derbi (2-0) lett volna a téma. El is hangzott egy-két kérdés és válasz a győztes rangadóval kapcsolatban, de aztán Thomas Doll vezetőedző megjegyezte, hogy inkább a két nap múlva esedékes, szombathelyi mérkőzésről kellene beszélni. Úgy fogalmazott: ha folyamatosan az a téma, hogy múlt hétvégén milyen jól futballoztak, és mekkora ünnep volt a stadionban, könnyen bajba kerülhetnek a Haladás otthonában.

– Mindenki örült ennek a nagyon fontos győzelemnek, de megfelelő személyiségek vannak a csapatban, ezért képesek a következő mérkőzésre fókuszálni. Érezhető volt, hogy a heti edzéseken sok munkát, energiát fektettek bele, bár bizonyos fokú lazaság is tapasztalható volt. Egyáltalán nem tartok a meccstől, bár idegenbeli fellépésről van szó. A játékosaink keményen megdolgoztak a jelenlegi remek helyezésünkért, és nem fogják kiengedni a kezükből. Nagyon jól koncentráltak egész héten, megfelelően készültek a találkozóra – kezdte Thomas Doll.

A vezetőedző elárulta, hogy Hajnal Tamás szombati szereplése sérülés miatt erősen kérdéses, a derbin kényszerűségből lecserélt Dilaver csütörtökön mozgott először, ezért az ő játéka, és Ramírez pályára lépse sem biztos, a többiek viszont jó formában vannak.

– Nehéz mérkőzés lesz, és ha még ma is folyamatosan arról beszélünk, hogy múlt hétvégén milyen jól futballoztunk, és mekkora ünnep volt, akkor bajban lehetünk. A legnagyobb probléma, hogy a Haladás hét-nullás veresége miatt mindenki azt gondolja, hogy sétagalopp lesz számunkra a meccs, pedig ez teljesen más típusú találkozó lesz, mint a vasárnapi. Olyan csapattal találkozunk, amely küzd a pontokért, a bennmaradásért. Számunkra más lesz az öltöző, a pálya, és a szakmai stábban a mi feladatunk, hogy más gondolatokat közvetítsünk a játékosaink felé.

Biztosan nincsenek könnyű helyzetben a Ferencváros szakmai stábjának tagjai, hiszen a nem lehet könnyű felkészülni a szombathelyiek játékából a Videoton elleni 0-7 alapján…

– Azon gondolkodunk, hogy amit mi szeretnénk játszani, az hogy nézzen ki. Tiszteljük az ellenfelet, és tudjuk, hogy többnyire mélyen védekeznek, és a kontrák által szeretnének valamit elérni. Erre készülünk, már pénteken elindulunk, hogy szombaton kipihenten léphessünk pályára – magyarázta a német szakember.

Az őszi időszak első felében mutatott teljesítményhez képest sokat javult a zöld-fehérek játéka és eredményessége. Doll szerint mindez leginkább annak köszönhető, hogy megtalálták a stabilitást. Ősszel nyolc új játékost kellett integrálniuk, akik közül nem mindenkinek volt tökéletes a felkészültsége. Nyáron csupán nyolc-tíz nap szabadság jutott nekik, azóta viszont nagyon jól dolgoznak és nagyon jó eredményeket produkáltak.

– Már a csapat előtt is mondtam, hogy örülök Batik Bence teljesítményének. Bár ő középhátvéd, de Dilaver kiválása után a jobb oldalon segített, és nagyon jó mérkőzést játszott. Ő többször játszott mostanában, de vannak más fiatal tehetségeink is, akiknek türelemmel kell lenniük, és tanulni az idősebbektől. Szépen-lassan mindenki megkapja a lehetőséget a különböző mérkőzéseken.

Gera: „Aki kérdez, annak szívesen válaszolok”

A Ferencváros egyik legrutinosabb játékosa, Gera Zoltán számára többet jelentett a vasárnapi derbi, mint azok a telt házas meccsek, amelyeken tízéves angliai időszakában szerepelt.

– Magyarországon mindenképpen óriási dolog nagy stadionban, telt ház előtt játszani, számomra ez többet jelent, mint egy annak idején egy angliai telt házas meccs, mert ott ez normális, itt pedig nem volt az. Nagyon örülök, hogy igazi futballünnep volt, és az új aréna első derbijét sikerült megnyernünk, ez nagyszerű dolog. Felemelő érzés volt vasárnap Fradi-játékosnak lenni – mondta a csapatkapitány.

Gera arról is beszélt, hogy az első csapat keretéhez tartozó fiatalok számára elsősorban a mentalitásával, a játékával és az edzésmunkájával szeretne példát mutatni.

– Jó dolog, hogy vannak fiatalok a csapatnál, ők egyben konkurenciát is jelentenek. Olyan jó mentalitásúak, hogy nem kell rájuk szólni, nem kell külön foglalkozni velük, mert tudják, milyen közegben vannak, milyen lehetőség előtt állnak. Azt is tudják, hogy nehéz bekerülni a csapatba, ezért edzéseken mindent megtesznek, hogy nyomás alá helyezzék az idősebbeket, illetve az edzőket. Nem foglalkozom velük külön, nem szövegelek nekik, hogy ezt így vagy úgy kéne csinálniuk, elsősorban példamutatással szeretnék elől járni, a mentalitásommal, a játékommal, az edzésmunkámmal. Aki kérdez, annak nagyon szívesen válaszolok. Ha nem szerepelnénk ennyire jól, lehet, hogy már közelebb kerültek volna a csapathoz. Nagyszerű időszaka van most a klubnak, nagyon örülök, hogy a részese lehetek, kicsit sajnálom, hogy nem vagyok öt-hat évvel fiatalabb. Minden adott ahhoz, hogy jó teljesítményt nyújtsunk – mondta végül Gera Zoltán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik