NB I

Borzasztóan szívja magát mindenki

Mátyus János elégedett a tavasszal, de egy góllövőcsatárt még szívesen látna a csapatában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Eddigi hat tavaszi mérkőzésén nyolc pontot gyűjtött az újonc Nyíregyháza, amely az élvonal 11. helyén áll, négy pontra a kiesőzónától. A nyírségiek szombaton második tavaszi vereségüket szenvedték el az addig még gólt sem szerző Dunaújváros vendégeként. A Rangadó.hu megkereste a Spartacus vezetőedzőjét, Mátyus Jánost, aki csapata tavaszi teljesítményét és a DPASE elleni meccset is értékelte.

– Összességében a tavasszal eddig jól szerepelünk, viszont volt most egy meccsünk hétvégén, amely korántsem sikerült jól – kezdte Mátyus János. – A korábban ránk jellemző erényeket most nem tudtuk felvonultatni. Nem védekeztünk jól, rengeteg hibát követtünk el, amelyeket az ellenfél ki is használt. Támadásban viszonylag kevés lehetőséget tudtunk kialakítani, úgyhogy sajnos megérdemelten nyert a Dunaújváros.

– Mivel lepte meg önöket a DPASE? Mi volt a gond?
– Ez sport, nem lehet mindig jól játszani. Harcossággal, lelkesedéssel korábban el tudtunk tüntetni különbségeket a pályán, de most úgy alakult a játék, hogy gyakorlatilag ajándékoztunk egy gólt az ellenfélnek, és abból már egyszerűen nem tudtunk felállni, ennyi történt. Ránk az a jellemző, hogy minden meccsen nagy szenvedéllyel és harcossággal játszunk, emellett pedig szinte hiba nélkül szoktunk védekezni. Ezúttal sajnos nem így történt.

– Viszont ahogy említette, a tavaszi szerepléssel elégedett…
– Abszolút! Ez egy fájó vereség volt, és azért vagyok a szokásosnál is bosszúsabb, mert ha ezt a meccset megnyertük volna, akkor talán már arról beszélgethetnénk, hogy szinte biztosan az első osztályban maradunk. Az eredmények végül is nem úgy alakultak, ahogy sokan várták, de nagyon fontos győzelem lett volna, hiszen az egyik riválisunkkal játszottunk. Hatpontos mérkőzés volt, amit elvesztettünk, de menni kell tovább.

– Közben pedig nagyon összesűrűsödött a tabella alsóháza…
– Nekünk van négy pont előnyünk, de az látszik, hogy mindenki borzasztóan szívja magát, mindenki nagyon szeretne bennmaradni az élvonalban. Mi azon leszünk, hogy hamarosan erről már ne is kelljen beszélnünk.

– A télen nagy mozgás volt a keretben, és a felkészülés derekán elégedetten nyilatkozott az érkezőkről, akikről azt mondta, hogy a kilencven százalékuk bevált. Továbbra is kitart emellett?
– Úgy érzem, jól igazoltunk. A védekező játékosok mindenképp erősítést jelentenek, de arra is fel voltam készülve, hogy még mindig van egy hiányposztunk. Seydi személyében érkezett hozzánk támadó, de nem ártott volna, ha jön még egy kimondott góllövőcsatár. Sokan erre most rávágnák, hogy Halenár is az, de Haleáar nem góllövőcsatár. Ő rengeteg gólt lő, de a középpályáról…

– Szombaton a Győri ETO otthonában mire számít?
– Elég nehéz felkészülni az ETO elleni mérkőzésre. Egyrészről tudjuk, hogy az ellenfelünk nagyon sok sebből vérzik és gyakorlatilag a megszűnés szélére sodródott. Nagyon szeretném, ha ezt elkerülné, szívből kívánom, hogy minél gyorsabban megoldódjanak a Győr gondjai. Másrészről viszont Magyarország egyik legjobb játékosállományú csapatával találkozunk. Ilyenkor döntő az, hogy az edzőjük hogyan tudja motiválni a csapatukat. Nem féltem Miriuta Lászlót, akit remek szakembernek tartok. Ismerem, hiszen csapattársak voltunk, igazi fanatikus futballista volt, ebből fakadóan valószínűleg fanatikus edző is. Az ő személye ilyenkor döntő lehet, hiszen csak belé tudnak kapaszkodni a játékosok, másba nem. Az első sokkból kijőve, az elmúlt két meccsen négy pontot szerezve talán már kezdenek picit megnyugodni a kedélyek, bár borzasztó lehet bizonytalanságban játszani – mondta Mátyus János.

Olvasói sztorik