NB I

Nyíregyházán lefékezték a Fradit

A házigazda Spartacus gól nélküli meccset játszott a Ferencvárossal az élvonal huszadik fordulójában.
OTP Bank Liga, 20. forduló
Nyíregyháza Spartacus – Ferencvárosi TC 0-0
Nyíregyháza, 5500 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
Nyíregyháza: Ovszijenko – Fodor F. (Szokol, 51.), Ivanovs, Kovacsevics, Bosnjak – Zofcák, Abdouraman, Kosztics – Pekár (Pákolicz, 90.), Halenár – Seydi (Rezes, 70.). Edző: Mátyus János
FTC: Dibusz – Dilaver, Pavlovics, Csukics, Ramírez (Gyömbér, 85.) – Gera, Somalia – Varga R. (Busai, 68.), Hajnal (Lauth, 68.), Lamah – Böde. Edző: Thomas Doll

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az őszvégi remek formáját a tavasz elejére is átmentő Ferencváros a Nyíregyháza vendége volt az élvonal huszadik fordulójában, szombat délután. A hazaiak vezetőedzője, a Fradi egykori válogatott játékosa, Mátyus János nagyon fogadkozott, hogy megnehezítik a zöld-fehérek dolgát.

Remek hangulatban és kiváló iramban kezdődött a meccs, és a helyzetekre kellett sokat várni. Előbb Böde Dániel, majd Pavlovics szerezhetett volna gólt a fővárosiaknak, a 17. percben viszont Kovacsevics fejesét kellett védenie Dibusz Dénesnek. Az ellenakció végén Varga Roland lőtt a kapufa mellé. A folytatásban kevesebb lehetőség adódott a csapatok előtt, mert a Spartacus nagyon masszívan védekezett – az FTC nem találta ennek ellenszerét –, ám ellenfele kapuja előtt nem tudott veszélyt teremteni.

A 62. percben Kosztics ígéretes beadása után a becsúszó Ramirez szögletre mentett. Két perccel később Halenár lőtt húsz méterről a kapufa mellé. A 66. percben Kovacsevics egy szóváltás során ellökte Csukicsot, a játékvezető mégsem állította ki. A 73. percben Lauth távoli bombája kipattant Ovszijenko mellkasáról, az érkező Böde Dániel azonban közelről a kapufa mellé lőtt. A házigazdák továbbra is jól kontrollálták a Fradi játékát, és elvétve támadásban is voltak felvillanásaik.

A 75. percben Ramirez lövése a kapufán csattant. A hajrára fáradni látszottak a nyírségiek, alig tudták megtartani a labdát, a Fradi pedig fokozta a nyomást, de gólt nem tudott szerezni.

– Biztos vagyok benne, hogy a csapat maximálisan betartotta Mátyus János taktikáját, hiszen nagyon fegyelmezetten játszott, és nem hibázott, ezáltal nem adott esélyt a Ferencvárosnak – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Szatke Zoltán, a Nyíregyháza korábbi csapatkapitánya, jelenlegi utánpótlásedzője. – A célt elérték a hazaiak, nagyon értékes pontot szereztek Magyarország egyik legjobb játékosállománnyal rendelkező csapata ellen. Az első és a második tavaszi forduló biztosan erőt adott a nyíregyháziaknak, és ez a pontszerzés is nagy hatással lesz rájuk. Nem volt szabad kinyílniuk, és ezt maximálisan meg is csinálták. A labdaszerzések után a kontratámadásokra nem sok lehetősége volt a Szparinak, de azért akadt olyan helyzet, amiből gól születhetett volna. Dicséretes olyan taktikusan lehozni a meccset, hogy a Fradinak nem sok helyzete volt.

Olvasói sztorik