NB I

Pekár gólokkal járulna hozzá a sikerhez

A Nyíregyháza támadója úgy véli, ha a múlt hétvégén játszanak, azt a meccset is megnyerték volna.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az OTP Bank Liga huszadik fordulójában a Nyíregyháza 1-0-ra nyert a Lombard Pápa otthonában. A győztes találatot Pekár László szerezte büntetőből. Az újonc Szpari számára nagyon fontos volt ez a siker, hiszen a három ponttal eltávolodott a veszélyzónától. A hétvégén a válogatott meccsek miatt szünetelt az NB I, így a következő fordulót csak a most rendezik: Mátyus János legénysége az utolsó helyezett Dunaújváros otthonába látogat, ahol hatalmas lépést tehet a bennmaradás felé.

A Rangadó.hu érdeklődésére Pekár László értékelte a Pápa elleni bajnokit, és elmondta, hogy minél több góllal szeretne hozzájárulni a csapat sikereihez.

– Úgy gondolom, az első félidőben jól játszottunk, és irányítottuk a mérkőzést. Sikerült megszereznünk a vezetést, utána a felívelések miatt egy kicsit beszorultunk, de a védelem remekül állta a sarat. Nagyon fontos győzelmet arattunk, hiszen a pápaiak a közvetlen riválisainknak számítanak, és a találkozó előtt is ők álltak mögöttünk a tabellán. Akár azt is lehetne mondani, hogy hatpontos meccs volt. Nagyon örülünk, hogy sikerült megnyerni – mondta Pekár László.

– Biztonságos távolságra érzik magukat a veszélyzónától?

– Úgy gondolom, jó úton haladunk, de mindig a következő meccsre kell koncentrálni.

– A Pápa ellen ön szerezte a győztes gólt. A bajnokságban már öt gólnál jár. Mennyivel lenne elégedett az idény végén?

– Természetesen minél többel. Ez az első idényem, amikor rendszeres játéklehetőséget kapok. Szeretném ezt a bizalmat gólok formájában meghálálni, és hozzájárulni a csapat sikereihez.

– Mennyire jött jókor a csapatnak a válogatott meccsek miatti szünet? Mire használták ezt az időt?

– Nem mondom, hogy rosszul, mert ezt el kell fogadni, ez van, senki nem tud ellene tenni. Szerintem ha most hétvégén játszottunk volna bajnokit, azt megnyerjük, de ez már nem derül ki. A héten nagyon keményen dolgoztunk, videóztunk, és felkészültünk a következő mérkőzésre.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik