NB I

Dr. Mátyus segített a Szpari játékosán

A Ligakupa-meccsen megsérülő nyíregyházi Karacs Péter kezén három hétig lesz gipsz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A szerdai, Bp. Honvéd elleni Ligakupa-mérkőzés után már a Lombard Pápa elleni bajnokira készül a Nyíregyháza. Csütörtök délelőtt 11 órakor a Szpari játékosai az edzésre készültek, amikor nyílt az öltözőfolyosó ajtaja. Karacs Péter lépett be rajta, hatalmas gipsszel a karján. A játékos szerdán a Honvéd ellen debütálhatott tétmérkőzésen a nyírségiek mezében, de már a második percben befejeződött számára a találkozó: egy esés után kifordult a könyöke, és kórházba kellett szállítani. A társak és a szakmai stáb is megkönnyebbült mosollyal fogadták a támadót. A labdarúgó hozta magával a zárójelentést is, amelyet Dr. Mátyus írt alá…

– Rögtön megjegyezte, hogy nem rokona a vezetőedzőnknek, de jó kezekben voltam. Elaltattak, majd helyre tették a karomat. Kaptam egy gipszet is a kezemre, ezt négy hétig kell hordanom – mondta Karacs Péter a klub Facebook-oldalán.

A Szpari védekezése sokáig jól működött, de a második félidőben emberhátrányba került a csapat, és ezt kihasználva 3-0-ra győzött a Honvéd.

– A mi csapatunk akkor lehet eredményes, ha minden mérkőzésen küzdünk, hajtunk, szenvedéllyel játszunk. Ez most a Honvéd ellen részben hiányzott, az utazás és a sérülés sem lehet kifogás. Ettől függetlenül a visszavágón szeretnénk csodát tenni; ígérhetem, hogy más mentalitással fogunk pályára lépni – mondta Mátyus János vezetőedző.

A csapat már a hétvégi, Pápa elleni bajnokira készül. Az ellenfél közvetlen riválisnak számít, így pontot kell szereznie a hétvégén a Spartacusnak. A szakmai stáb munkáját nehezíti, hogy Mohamadou Abdouraman bordatörés, Pákolicz Dávid Achilles-ín-szakadás, Fodor Ferenc pedig saroksérülés miatt nem játszhat Pápán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik