NB I

Súlyos sérülés a Ligakupában

A Nyíregyháza fiatal játékosát, Karacs Pétert kórházba kellett szállítani, mert kifordult a könyöke.
Ligakupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Bp. Honvéd – Nyíregyháza Spartacus 3-0 (1-0)
Bozsik-stadion, játékvezető: Solymosi
Honvéd: Horváth A. – Erdős, Ignjatovics, Kristi – Gazdag, Csábi (Lőrinczy, 62.), Meza (Palacios, 81.), Vécsei (Szabados, 88.), Czár – Izazola (Ihrig-Farkas, 58.), Kone (Prosser, 68.). Edző: Marco Rossi
Nyíregyháza: Hrabina – Szokol, Rubus, Ivanovs, Törtei – Zofcák (Bosnjak, a szünetben), Koller, Arziani, Rezes, Dartsimelia (Ovszijenko, 52.) – Karacs (Vámos, 12. / Kosztics, 64.). Edző: Mátyus János
Gólszerzők: Meza (45+9., 71., 80. – a másodikat tizenegyesből)
Kiállítva: Hrabina (49.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Három mérkőzést rendeztek szerda este a Ligakupa negyeddöntőjében. A Bp. Honvéd a Nyíregyházát fogadta, és a vendégeknél most léphetett pályára először az egyik téli szerzemény, a fiatal Karacs Péter, aki ráadásul éppen korábbi csapata ellen játszott, hiszen Kispestről igazolták.

Karacs számára nagyon rosszul indult a találkozó. A második percben egy esés után megsérült a karja és a válla, hosszasan, körülbelül tíz percig ápolni kellett. Nem tudta folytatni, sőt mentőautóval kórházba szállították, mert kiugrott a könyöke – írja a klub honlapja.

Az első húsz percben egyik kapu előtt sem alakult ki helyzet, a Honvéd birtokolta többet a labdát, de meddő volt a mezőnyfölénye. Átlövésekkel és beívelésekkel próbálkoztak a hazaiak, de a Spartacus védelme rendre jól zárt. Több ellentámadást is vezettek a vendégek, de nagy lehetőség nem volt a gólszerzésre az első félórában. A kispestiek a folytatásban is beadásokkal próbálkoztak, de vagy a védők tisztáztak, vagy Hrabina Alex húzta le a labdákat.

Tizenegy percet hosszabbított a játékvezető a sérülés miatt. A ráadásban egy beadás után Vécsei fejelt kapura, de Hrabina hárított. A hosszabbítás utolsó percében megszerezte a vezetést a Honvéd: egy szabadrúgást Meza Jesus csavart középre, többen bemozdultak a beadásra, de nem ért hozzá senki a labdához, ami a kapuban kötött ki (1-0).

A második játékrész elején Hrabina csak szabálytalanul tudta megállítani Konét, ezért a játékvezető kiállította, de Vécsei büntetőjét a csereként beálló Ovszijenko kiütötte! Emberhátrányban sem mondott le a támadásokról a Szpari, amely egyenrangú ellenfélnek bizonyult és többször eljutott a Honvéd kapujáig, azonban a 69. percben újabb büntetőt kaptak a hazaiak: Ignjatovics esett el a tizenhatoson belül, a tizenegyest pedig Jesús Meza értékesítette (2-0).

A nyolcvanadik percben újabb gólt lőtt a Honvéd: megint Meza érkezett jól, és a felső sarokba csavart (3-0). A hajrában Szabados lőtt 15 méterről, de Ovszijenko hárított, majd a hosszabbításban Prosser bombázott fölé. Több gól nem esett, a Nyíregyháza komoly hátrányból várhatja a visszavágót – tudósított a Spartacus honlapja.

A Debrecen–Videoton meccset szerda este rendezik, a visszavágókat április 21-én, kedden játsszák.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik