NB I

Leadták az Audikat a győri focisták

Hétfőn az autószalonban visszaadták szponzori kocsikat a Győri ETO FC játékosai és vezetői.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Mintegy huszonöt járművet vesz vissza az Audi Hungaria azt követően, hogy a támogatói szerződést a vállalat felbontotta a profi labdarúgócsapattal – írja a Kisalföld.

Meglehetős diszkréció mellett hétfőn délelőtt megkezdődött a szponzori Audi gépkocsik leadása. Egyszerre, szinte konvojban, hat autó érkezett az egyik győri szalonba, de a járműveket nem a játékosok vezették. Azok a légiósok zárják majd a sort, akik a bajnoki szünetben minden bizonnyal hazautaztak. A válogatott meccs miatti szünet egyben a magyarázat is arra, hogy miért mostanra időzítették a leadást.

Az előzmények ismertek: az Audi Hungaria Motor Kft. március 14-én közleményében tudatta, hogy azonnali hatállyal felmondja szponzorációs szerződését a Győri ETO FC-t működtető gazdasági társasággal. A profi futballcsapattal 2011 óta tartott az együttműködés, azóta Győrben sokan láthatták a „Győri szívvel” felcímkézett autókat. Lőre Péter, az Audi Hungaria kommunikációs igazgatója a közlemény kiadása után elmondta, mintegy 25 autót vesznek vissza.

Nem volt publikus az átadás-átvétel ideje, nem a nyilvánosság előtt akarták mindezt lebonyolítani. A Kisalföld ugyanakkor kinyomozta az időpontot, a felvételek így készülhettek el az autókat forgalmazó márkaszerviz előtt. Korábban, amikor Pintér Attila irányítása alatt az eredménytelenség miatt néhány napra elvették a játékosoktól a kocsikulcsokat, már láthattuk, hogy számos játékosnak (vagy a családjának) van saját autója. Nyilván ezekkel járnak mostantól.

Hétfőn a Blikk megírta, hogy a Quaestor-vezér eltűnt a luxusvillájából. A pazar budai ház előtt napokig biztonsági emberek parkoltak, majd a szomszédok elmondása szerint néhány nappal ezelőtt, éjszaka több teherautó is érkezett, amelyeket telepakoltak a háziak. Azóta viszont nemcsak az őrző-védő cég emberei álltak odébb, de a milliárdos vállalkozót sem látták a környéken. Az egyik szomszéd azt mesélte, hogy az ingatlan nem Tarsoly nevén van, hanem egy Liechtensteinbe bejegyzett offshore-cég a tulajdonosa.

Dr. Papp Gábor, a cégvezető jogi képviselője az MTI-n keresztül egyébként cáfolta, hogy Tarsoly elköltözött otthonából.

„Tarsoly Csaba, a Quaestor cégcsoport elnök-vezérigazgatója otthonában tartózkodik és a kezdetektől fogva mindenben együttműködik a hatóságokkal. Egy árva szó sem igaz abból, hogy Tarsoly Csaba eltűnt volna. Az ilyenfajta híresztelések legfeljebb hangulatkeltésre jók.”

Mint kiderült, a Quaestor vezetőjét eddig háromszor hallgatta ki a felügyelet, és minden kérdésre igyekszik kimerítő választ adni. Mindebből az is kiolvasható, hogy a rendőrség még nem hallgatta ki a cégvezetőt.

Olvasói sztorik